Vukovar : Susret hrvatske katoličke mladeži

Vrijeme:53 sec

 

30. travnja na HRT2 u 11:30 – prijenos mise

Vukovar je grad domaćin desetog susreta Hrvatske katoličke mladeži koji se događa u organizaciji Đakovačko-osječke nadbiskupije i Ureda za mlade HBK-a. Susret se održava 29. i 30. travnja, a središnji događaj je svečano euharistijsko slavlje koje će biti na otvorenom prostoru u sklopu dvorca Eltz i kojim će predsjedati mons. dr. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup.

Očekuje se oko 30.000 mladih, oko 30 biskupa, 300 svećenika, a pjevat će oko 240 pjevača praćenih tamburaškim i gudačkim orkestrom te vokalno-instrumentalnim sastavom. Geslo susreta “Krist nada naša” uzeto je iz Prve poslanice Timoteju (1 Tim 1,1).

Cilj Susreta je: upoznavanje i druženje mladih katolika; svjedočenje vjere u Uskrsloga, slavljenje Boga misom koja je uvijek bila bitna u okupljanju i približavanju ljudi, u stvaranju pravog životnog zajedništva, te buđenje i življenje nade po primjeru vukovarskih branitelja koji su s vjerom i nadom, te aktivnim zalaganjem i sebedarjem mijenjali nekoć beznadnu situaciju Hrvatske i time otvarali put boljoj sutrašnjici.

 

HRT/ http://hrtprikazuje.hrt.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)