E, PUSTA PAMETI! Bakir je moj uzor! Kasno, međutim…

Vrijeme:1 min, 16 sec

 

Znao sam, s nostalgijom se toga sjećam, paziti i tuđe žene, pa nemam nikakav legitimtet kritizirati Izetbegovića II. što ko oko u glavi pazi svoju – vlastitu. I još ‘naku Seku! Objektivno, svi oni koji tvrde kako bi se naša domovina trebala zvati Bakir i Seka, umjesto Bosna i Hercegovina, obični su denuncijanti. Domaći izdajnici, takoreći!

Bilo je to negdje odmah tamo poslije (ove) Nove godine; U žestokom srazu SDA-SDP glede toga tko je (naj)više uništio sarajevski Klinički centar, Nermin Nikšić je poručio: otkako je Bakir Izetbegović za Dan žena Sebiji Izetbegović u poklonio Klinički centar, ova ustanova, zapravo, radi na bazi polupansiona. Ma, i manje od toga. Pacijenti sa sobom moraju ponijeti gotovo sve. Osim kreveta. (A radi se i na tome) Nikšić, kojemu je, više-manje, Zlatko Lagumdžija oporučno ostavio posljednju ružu bosanskohercegovačku, poručio je još kako se mora dići glas protiv kalifatskog vladanja i svilenog gajtana.

A, evo, sada, nakon što je dobio žuti karton, budući bivši član SDA Sadik Ahmetović tvrdi kako Izetbegović provodi lagumdžizaciju SDA. Što je, sudeći po Bakirovim dosadašnjim dometima, lakše uraditi, nego izgovoriti. ( nije, vjerujte lako ni napisati!) Što, u biti, znači kako je Zlatko bio kalif prije sadašnjega kalifa. To jest, Bakir prije Bakira. Samo to Nikšić, onako bistar kakvim ga je Bog veliki dao, nije primijetio……

………….više na stranici  Herceg-Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/04/30/e-pusta-pameti-bakir-je-moj-uzor-kasno-medutim/

 

 

Josip Vričko/Dnevnik.ba/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/HercegBosna -Hrvatsko nebo

One thought on “E, PUSTA PAMETI! Bakir je moj uzor! Kasno, međutim…

Odgovori