BUDUĆNOST HRVATA U BIH HNS BiH : Ako prijedlog o Izbornom zakonu ne prođe, reaktivirat ćemo Herceg Bosnu

Vrijeme:1 min, 47 sec

 

HNS BiH uputit će prijedlog Zakona o izmjenama Izbornog zakona u parlamentarnu proceduru idućeg tjedna, a same najave tog poteza, političko Sarajevo, ponovno je doživjelo kao „podjelu Bosne“. Članovi Predsjedništva HNS-a BiH tvrde kako je jedino rješenje, ukoliko prijedlog ne prođe u Parlamentu, reaktivacija Hrvatske Republike Herceg Bosne.

Hrvatski narodni sabor BiH, krovno političko tijelo Hrvata u BiH, ovih je dana najavilo kako u Parlament šalje prijedlog Zakona o izmjenama Izbornog zakona. HNS BiH traži da se Hrvatima omogući izbor legitimnog člana Predsjedništva BiH i presude Ustavnog suda – po apelaciji Bože Ljubića za izlasnike u Dom naroda Parlamenta FBiH i onu za Mostar.

HNS BiH svog će prijedlog uputiti u parlamentarnu proceduru idućeg tjedna, a same najave tog poteza, političko Sarajevo, ponovno je doživjelo kao „podjelu Bosne“.

Bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović komentirajući najavu HNS-ovih prijedloga rekao je kako „prijedlog nije pročitao i da SDA neće mijenjati stav po tom pitanju“.

Izetbegović je, također, napomenuo i smirio sarajevsku javnost izjavom kako „od trećeg entiteta nema ništa“. Iako je upravo on jedan od onih koji najviše govori i spominje „treći entitet“.

Izmjenama Izbornog zakona zatvoriti stranicu ratnih ciljeva

Novinar Večernjeg lista, Zoran Krešić, u izjavi za Dnevnik.ba navodi da izmjene Izbornog zakona imaju zadaću zatvoriti stranicu ratnih ciljeva.

„Izborni zakon je test svih testova. Zapravo, Izborni zakon je priča o Bosni i Hercegovini. Onoj Austrougarskoj, ZAVNOBIH-ovskoj, Washingtonskoj, Daytonskoj.Jasno je da nitko ne može drugoga porobiti, istrijebiti ili doživotno provoditi hegemoniju. Uostalom, zbog toga je propala Jugoslavija. Mislim da brojni u ovoj zemlji nisu svjesni kakvu štetu prave sebi i drugima ne uvažavajući činjenicu da je potrebno ugoditi malobrojnijima, bili oni manje brojni na razini države, entiteta, županije, općine“, rekao je Krešić.

Ipak, Izetbegović nastavlja u unitarističkom tonu i tvrdi kako se moraju poštovati rezultati posljednjeg Popisa stanovništva prema kojem je Bošnjaka u BiH više od 50 posto……………

 …………više na stranici Herceg-Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/04/29/buducnost-hrvata-u-bih-hns-bih-ako-prijedlog-o-izbornom-zakonu-ne-prode-reaktivirat-cemo-herceg-bosnu/

 

 Dnevnik .ba / http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/HercegBosna-Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)