Petrov : Mi nismo više dio Vlade – rasprava o opozivu Zdravka Marića ide u srijedu

Vrijeme:1 min, 25 sec

 

Vlada je na danas održanoj telefonskoj sjednici užeg kabineta smijenila ministra Ivana Kovačića i desetak tajnika iz redova Mosta, javlja HRT pozivajući se na neslužbene izvore.

Čelnik Mosta Božo Petrov u međuvremenu je izjavio kako su Mostovi ministri podnijeli ostavke.

-Mi nismo više dio Vlade i ovim potezom pokazujemo da nam nije stalo do fotelja. Sprječavamo ustavnu krizu koju je izazvao Andrej Plenković. Plenković je srušio Vladu i rekao da ima parlamentarnu većinu. Mi ćemo i dalje upozoravati na kriminal u Agrokoru. Nećemo se igrati – rekao je Petrov.

Istaknuo je kako će se rasprava u Saboru o opozivu ministra Marića održati, kako je i planirano, u srijedu.

-Pridržavajući se reda, ako dođe zahtjev o mom opozivu, stavit će se u dnevni red iza točke o opozivu Marića – zaključio je Petrov.

Istodobno, Klub zastupnika HDZ-a će do kraja dana u saborsku proceduru poslati zahtjev za smjenom Bože Petrova s mjesta predsjednika Hrvatskog sabora, doznaje se iz redova HDZ-a.

Petrova bi na tom mjestu, kako se doznaje, trebao zamjeniti Gordan Jandorković.

U tijeku je prikupljanje potpisa. HDZ-ovi zastupnici uvjeravaju da sve ide glatko, no ne žele otkriti koliko je potpisa na jednom, odnosno na drugom papiru i tko su potpisnici.

Ipak, doznaje se da su oba papira, uz HDZ-ove, potpisali i zastupnici manjina, njih osam, HDSSB-ov Josip Salapić, Darinko Dumbović iz Reformista, bivši HSS-ovac Branko Hrg te Kazimir Varda.

HNS-ovi zastupnici, kako se neslužbeno doznaje, potpisali su zahtjev za smjenom Petrova ali ne i onaj o izboru Jandrokovića. Takav potez mnogi vide kao želju Ivana Vrdoljaka da u novim odnosima svojoj stranci osigura nadtzor nad Saborom.

 

M.M. /HRSvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)