Koliko Nina Obuljen zaista može biti pokvarena ?

Vrijeme:1 min, 51 sec

 

Kaže Plenkovićeva ministarka Nina Obuljen:

‘Ministarstvo kulture NIJE PODRŽALO program Marulićevih dana, jer se radi o festivalu hrvatske drame, a izbornik je dominantno uvrstio tzv. autorske projekte. Obzirom na to da se radi o iznimno važnom festivalu, Ministarstvo ga JE financijski PODRŽALO’.

Nisu ga podržali, ali su ga podržali?

Koliko moraš biti pokvaren nešto ovako napraviti, i onda to još javno opravdati? Nakon frljićijade, svatko tko ima mrvu morala i savjesti bi odmah trebao dati ostavku. Uostalom, koliko moraš biti ograničen u dvije jednostavne rečenice izjaviti, suštinski, slijedeće:

1. Marulićevi dani su festival hrvatske drame

2. Izbornik Marulićevih dana nije u festival hrvatske drame uvrstio hrvatske drame, nego nekakve autorske projekte, dakle, Marulićevi dani činjenično nisu festival hrvatske drame, nego festival autorskih projekata

3. Ministarstvo nije podržalo navedeni festivalski program, jer to nije festival hrvatske drame, nego festival autorskih projekata

4. Ministarstvo je PLATILO festival, jer se radi o iznimno važnom festivalu!? Kojem festivalu, festivalu za koji se prethodno zaključilo da se radi o festivalu nekakvih autorskih projekata? Što je u njemu važno?

Može li nešto ovakvo reći normalna osoba? Teško. S kriterijima Nine Obuljen zaista puno toga nije u redu. Za Ninu Obuljen sadržaj je očito potpuno nebitan, ona plaća po nazivu. U konačnici, izbornih Marulićevih dana nije čak ni morao zvati Frlju, mogao je organizirati striptiz, kupleraj, čišćenje ribe, stočni sajam, mogao je peći kotlovinu, otvoriti autopraonicu, prodavati stare stripove, i sve to nazvati “Marulićevim danima”, za Ninu Obuljen bi to i dalje bio iznimno važni festival? Nevjerojatno.

Na stranu što se ovdje radilo isključivo o zapišavanju hrvatske kulture, hrvatske povijesti, hrvatskog kazališta i hrvatskog jezika jugoslavenskim smećem za idiote, kako su Frljićeve uratke ocijenili eminentni europski kritičari, utjelovljenom u liku netalenetiranog iskompleksiranog bosanskog Srbina Frljića. Svatko ima pravo na svoj umjetnički izričaj, pa i jugoslovenski idioti.

Na stranu i to što smo svi mi morali platiti izvođenje idiotske predstave za jugoslavenske idiote. Toliko toga plaćamo, što nas košta još par milijuna kuna za zabavu jugoslavenskih idiota?

Ali od kuda nekome pravo idiotsku predstavu za jugoslavenske idiote ugurati u Program Marulićevih dana, i to u Hrvatskom narodnom kazalištu?

Vrijeme je za ostavku ministrice. Za nju bi bilo bolje da to napravi odmah.

 

Pero/Dragovoljac.com/Hrvatsko nebo

One thought on “Koliko Nina Obuljen zaista može biti pokvarena ?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)