ZAJEDNIČKI PROSVJED GLAĐU ISPRED UREDA PREMIJERA PLENKOVIĆA

Vrijeme:2 min, 34 sec

 

 

Sutra – UTORAK 11,00 sati, Markov trg –

počinje ZAJEDNIČKI PROSVJED GLAĐU

ISPRED UREDA PREMIJERA PLENKOVIĆA

Dana 5. travnja o. g. nas 36 građana – žrtava pravosuđa, potpisnika peticije premijeru Plenkoviću protiv radikalne korupcije u hrvatskom pravosuđu, okupili smo se na prosvjedu pred Ministarstvom pravosuđa i pred Saborom RH, kako bismo ukazali na neizdrživu korupciju, zapravo – INSTITUCIONALIZIRANI KRIMINAL U NAŠEM PRAVOSUĐU, tj. na situaciju sustavne korupcije u pravosuđu koja je već dugo svima dobro poznata (npr. „Poglavlje 23“ pridruživanja EU) a koja je u zadnjih godinu dana, tj. upravo otkako sadašnji ministar Ante Šprlje (MOST) obavlja funkciju ministra pravosuđa, prema najnovijem izviješću Transparency Internationala za 2016./2017. još rapidno porasla!

Vidjeti više o tome na linkovima:

–          https://www.scribd.com/document/339549058/Drugi-dopis-premijeru-Plenkovi%C4%87u-27-1-2017

–          http://www.hazud.hr/prosvjed-pred-ministarstvom-pravosuda-saborom-ministar-maric-obecao-primiti-ovrsenike-ostecenike-nelegalnih-kreditora/

 

 

–          https://www.scribd.com/document/344988934/Peticija-premijeru-Plenkovi%C4%87u-protiv-radikalne-korupcije-u-pravosu%C4%91u-5-4-2017

–          https://www.facebook.com/ante.vrankovic/media_set?set=a.10210869013074957&type=3&pnref=story

Tom prigodom ministar financija Z. Marić razgovarao s nama prosvjednicima (vidjeti linkove), te je kasnije s dijelom prosvjednika (Nada Landeka, Neno Koljaja, Božica Dugan) zakazao i održao sastanak.

 

 

 

Suprotno tome, ministar pravosuđa A. Šprlje – koji se već 8 mjeseci nezakonito tvrdokorno oglušuje na naše prijave i požurnice – je s nama i u Ministarstvu, i pred Saborom, pred svjedocima odbio bilo kakav razgovor!

Tim smo se povodom obratili premijeru Plenkoviću koji je za rad ministra Šprlje kao predsjednik Vlade RH izravno odgovoran.

Pritisnuti hitnošću situacije, skupili smo se iz svih krajeva Hrvatske, od Jelse do Sesveta i od Udbine do Zagreba i Bjelovara, i odlučili smo stupiti u štrajk glađu kojim tražimo da nas g. predsjednik Vlade sasluša, i u skladu sa svojom odgovornošću i zakonskim ovlastima poduzme mjere da se naša neizdrživa situacija (kakve često završe samoubojstvima, kako je to 21. 4. u Saboru konkretno izložio zastupnik Branimir Bunjac) uzrokovana očiglednom korupcijom u pravosuđu počne HITNO rješavati.

Tim smo povodom g. predsjedniku Vlade ispred Udruge za zaštitu žrtava pravosuđa Veronika Vere uputili hitan upit, ali do ovoga časa na njega nismo dobili odgovor, te nam stoga nažalost nije preostalo ništa drugo nego da stupimo u zajednički štrajk glađu kako bismo našoj javnosti i g. premijeru osobno skrenuli pozornost na ovu krajnje tešku i sada već neizdrživu situaciju!

Obavještavamo o našem prosvjedu hrvatsku javnost, jer se problem institucionaliziranog kriminala u našem pravosuđu (postojanje kojeg je nepobitno dokazano i na suđenju J. Perkoviću) tiče svakoga, te je glavnim razlogom stalnog iseljavanja iz Hrvatske iz koje radi sustava zasnovanog na korupciji mladi, i ne samo oni, bježe glavom bez obzira!

 

Ante Vranković, Udruga za pomoć i zaštitu žrtvama pravosuđa Veronika Vere
Kontakti:
099-675-2862 (Ante Vranković – Jelsa)
099-8794254 (Nada Landeka – Zagreb)
098-353-273 (Drago Raspudić – Zagreb)
091-760-8373 (Sonja Štakić – Udbina)
095-8878-641 (Branka Peršić – Bjelovar)
095-7572-428 (Pavo Milić – Sesvete)
097-6694-330 (Božica Dugan – Zagreb)

 

 Hrvatsko nebo

3 thoughts on “ZAJEDNIČKI PROSVJED GLAĐU ISPRED UREDA PREMIJERA PLENKOVIĆA

  1. Bilo bi mi drago ako će štrajkaši biti članovi HDZ.
    Vrijeme da to članstvo prestanu biti ovce i nešto učine za Hrvatsku, a ne samo stalno glasovati za HDZ.
    Dajte ljudi, članovi, aktivirajte se!

  2. Ljudi
    dragi, puca njemu prsluk za vas strajk gladu. Dajte razmislite kako da
    se njega stavi na kruh i vodu, to je puno primjernije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)