HDZ Bugojno reagirao na imenovanje Gasala na funkciju

Vrijeme:1 min, 16 sec

 

Nakon što je Nisvet Gasal, presuđeni ratni zločinac iz Bugojna, inače upravitelj logora “Stadion Iskra”, dobio funkciju u KSC Bugojno, reagirao je lokalni HDZ. Inače, iz logora “Stadion Iskra” izvedeni su i do danas nestala 23 pripadnika HVO.

Priopćenje HDZ BiH prenosimo u cjelosti:

Imenovanje Nisveta Gasala, upravitelja zloglasnog logora «Stadion» koji je pravomoćno osuđen za ratni zločin pred Sudom BiH, na funkciju koordinatora za sport i upravljanje sportskom dvoranom u Kulturno sportskom centru Bugojno, čiji je osnivač općina Bugojno, krajnje je licemjeran i podmukao čin koji za cilj ima još jednom pokazati svim Hrvatima i ostalim građanima u Bugojnu da je veličanje ratnih zločinaca ne samo dobro nego i poželjno ponašanje.

Nije izgleda dovoljno što su Hrvati protjerani iz svojih domova, marginalizirani i što ne mogu dobiti ravnopravnu priliku za zaposlenje u javnim poduzećima nego im treba uzeti i ono malo dostojanstva i za rukovoditelja u jednoj javnoj instituciji imenovati čovjeka pod čijim je zapovijedanjem iz logora Stadion nestalo 13 osoba za čijim se posmrtnim ostacima još uvijek traga.

Umjesto da se aktivno i institucionalno radi na procesima suočavanja s prošlošću i da se učine napori za pronalaženje posmrtnih ostataka 19 nestalih logoraša koji se i danas vode kao nestali te da se radi na poboljšanju pozicije Hrvata Bugojna, osobi osuđenoj za ratne zločine povjereno je obnašanje javne dužnosti……

……………..Više na stranici Herceg-Bosna  

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/04/24/hdz-bugojno-reagirao-na-imenovanje-gasala-na-funkciju/

 

 

 

Dnevnik.ba/ http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Herceg-Bosna-Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)