KAZNENA PRIJAVA PROTIV FRLJIĆA : HOĆE LI SELEKTOR MARULIĆEVIH DANA SRAMOTNO USTRAJAT NA NJEGOVOJ PREDSTAVI !?

Vrijeme:3 min, 37 sec

 

Fra Nikola Mate Roščić podigao je kaznenu prijavu protiv blasfemične, sotonski drske predstave koja je ODABRANA, očito, da još više ponizi Marulića, jer ista dolazi iz sličnih struktura koje su oca hrvatske književnosti izbacile i iz famoznog Kurikula. Prenosimo post fra Nikole Mate Roščića.

Poštovani prijatelji sa FB!

Mene osobno, a potom i vas, zaintrigirala je vijest o kazališnoj predstavi u Splitu zakazana za 24. travnja 2017. u 20 sati, a pod nazivom „Naše nasilje i vaše nasilje“ u režiji Olivera Frljića, kontroverznog redatelja iz riječkog kazališta HNK Ivana pl. Zajca. Ova predstava predstavlja užasno svetogrđe, blasfemiju, stravičnu sotonsku drskost u kojoj se povrjeđuje lik i ime našeg Boga, našega Isusa Krista i to na najgnusniji način. Ja sam podnio prijavu splitsko-dalmatinskoj policijskoj upravi, a oni su uredbovno proslijedili moju prijavu Državnom tužilaštvu, pa ćemo vidjeti što će biti. Međutim, kad se na to osvrćemo ne bismo trebali zaboraviti da je riječko kazalište već duže vrijeme nositelj zlogukih kazališnih poruka.

Antiklerikalci i skojevci protiv hrvatske kulture; opskurni tipovi koji kazalište pretvaraju u ludilište i bludilište

Posložimo samo redoslijed intendanata: Slobodan Šnajder, zaprisegnuti crveni antiklerikalac i hrvatski skojevac. Nakon njega tamo je kao intendant djelovala Julija Birimiša, (alias Mani Gotovac), Splićanka i intendantica splitsko i potom riječkog kazališta koja je u riječkom kazalištu ostavila veoma negativan trag. Pri tom valja imati na umu da je njen idejni i ideološki mentor i u Splitu i u Rijeci bio zagonetni i čudni talijanski režiser Paolo Magelli, koji se još uvijek nije klonio Hrvatske, pa će tako u četvrtak 27. travnja, u Splitu, voditi režiju dramske predstave „Noćni život“ u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih. On je zagonetni i opskurni meš(e)tar koji kazalište pretvara u ludilište i bludilište. Nasljednik Julije Birimiše postao je višestruko sporni Oliver Frljić.

‘Ministarka’ kulture jako podržava tipove koji rastaču hrvatski identitet i kulturu

Tko prati kontroverze oko tih imena zna da se ne radi o slučajnim izborima i imenovanjima nego je to vrlo perfidna politika oko teatra i s teatrom. A ne malu odgovornost za takvo stanje, pa posljedično i za sadašnju splitsku predstavu, mora na sebe preuzeti i aktualna „gospođa ministarka“ Nina Obuljen Koržinek, protektorica Frljića, koja mu je i za sadašnju predstavu u Splitu valjda bila od financijske pomoći (ona inače štiti Frljića, brani Hribara iz HAVCa, nagrađuje i promiče Šnajdera i Karakaša, potpomaže nadrijezikoslovku Snježanu Kordić, brine za riječko kazalište, itd). Sve u svemu, to je cijeli koloplet osoba koje ujedinjuje istovjetni ideološki program jugonostalgije, antihrvatstva, antikatolištva, moralne razuzdanosti i lijevog skojevskog svjenonazorskog liberalizma kojeg u našem okruženju prepoznajemo i bilježimo kao Orjunaštvo i pripadnost grupaciji UJDI -jevaca.

Nikad se ne ćemo prestati boriti protiv programa koji su pogubni za moju naciju i za moju Crkvu

Tako se u jednoj bezveznoj i perverznoj predstavi prelama mnoštvo svjetonazorskih, kulturoloških, političkih, etičkih i drugih pitanja. Taj je segment izmakao svakoj kontroli, a silno je presudan u formiranju svjetogleda mlade generacije. Budući da je to izrazito antikršćanski i antihrvatski program ja osobno svom snagom ustajem protiv njega i želim ga razotkriti i vojevati protiv njega jer je poguban za moju naciju i za moju Crkvu. Pa neka svi oni uokolo rokću, rogobore, rovare protiv mene i onih koji dijele ovo i ovakvo mišljenje. To je moje humanističko, kršćansko i kroatocentrično uvjerenje, moj hrvatski i katolički svjetogled.

Preporučam da na stranicama FB pronađete članak što ga potpisuje dr. Marko Jukić.

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/04/18/27-marulicevi-dani-su-nacionalna-sramota-sto-nam-to-serviraju-usred-splita/

Otvorite i prilog na portalu „Direktno“ gdje ćete naći osvrt splitskog ogranka stranke „Hrast“. Ima i drugih osvrta i reagiranja (kao na pr. Pave Gruica). Dakako, volio bih da vas mogu uputiti i na tekstove poglavarâ naše mjesne Crkve, ali nažalost oni o tome dosad nisu progovorili ni jedne jedine riječi, pa to ostavljam na pravorijek njihove svijesti i savjesti. U svakom slučaju meni je čudno i neobjašnjivo da se poglavar glavne vjerske ustanove u Splitu ne osvrće na ovakvo javno svetogrđe, na ovoliku i ovakvu javnu blasfemiju i obeščaćenje iskonskih svetinja naše kršćanske vjere a što se odigrava pred našim očima, u Hrvatskom narodno kazalištu u Splitu, još u ozračju blagdana Uskrsa.

Starovinski način odpozdrava na kraju pisma glasio bi:

„I bilježim se s osobitim poštovanjem i smjernim rukoljubom… Odani vam…“

Fra Nikola Mate Roščić

 

Croative.net/http://croative.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)