U TUZLI ODRŽANA UTEMELJITELJSKA SKUPŠTINA DRUŠTVENO-POLITOLOŠKOG FORUMA

Vrijeme:57 sec


U amfiteatru Katoličkog školskog centra „Sv. Franjo“ Tuzla, održana je u utorak 7. ožujka Utemeljiteljska skupština Društveno-politološkog foruma, udruge koja će, kako se s pravom očekuje s obzirom na naziv, unijeti svježinu u javni govor i aktualno stanje društveno-političkog života grada Tuzle.

Ideja je osnivača novoformirane Udruge, u aktualnim društvenim i političkim prilikama, „okupljati afirmirane stručnjake iz prakse, članove akademske zajednice i mlade ljude, u cilju aktivnog promoviranja i afirmiranja kulture, uz organiziranje tribina i okruglih stolova“, navedeno je u dokumentu statuta među temeljnim ciljevima brojnih djelatnosti nove udruge..

Dolazak velikog broja mladih obrazovanih ljudi na ovaj događaj govori u prilog, gore spomenutoj misiji Udruge, da bude u prvom redu, zajednica osoba mlađe životne dobi koji će – svojim entuzijazmom i zauzetošću – mijenjati nepovoljnu društveno-političku klimu grada Tuzle. Iz uobičajenog utemeljiteljskog programa potrebno je izdvojiti šest točaka dnevnog reda kojima su izabrana radna tijela: zapisničar, dva ovjerovatelja zapisnika, predsjedavajući Skupštine, radno predsjedništvo i članovi Upravnog odbora Udruge.

Dojmovi su članova Utemeljiteljske skupštine Društveno-politološkog foruma jedinstveni u zaključku da je misija Udruge ispravna, dok je istodobno očito kako će njezino djelovanje i uspjeh ovisiti o pojedincima.

    

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)