Županija ulaže u Otok: Virin most je bio crna točka

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Radovima je prethodilo ispravljanje dvije krivine od strane sinjske uprave

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja i čelnik Županijske uprave za ceste Petar Škorić obišli su radove u općini Otok od čega se posebno izdvaja Virin most, semaforizacija u središtu mjesta, a uskoro kreće i natječaj za izgradnju nogostupa prema mjestu Gala.

– Rekonstrukcijom Virinog mosta dobio se zaista jedan sjajan objekt, siguran i za pješake. Most je bio jedan od crnih točaka na županijskoj cesti iz Sinja prema Otoku gdje je bilo mnogo nesreća u kojima su, nažalost, izgubljena su i dva mlada života – kazao je Ževrnja.

Škorić je prisnažio koliko je važna investicija.

– Otok je naša najnaseljenija općina s intenzivnom komunikacijom od Sinja. Radovima je prethodilo ispravljanje dvije krivine od strane sinjske uprave, u što je uloženo oko dva milijuna kuna. Most je bio crna točka jer je bio uzak s mogućnošću samo jednosmjernog prometa, a  sada je proširen na 7,7 metara čime smo omogućili sigurno i nesmetano odvijanje prometa – obrazložio je Škorić.

U Virin most Županijska uprava za ceste je uložila oko 1,3 milijuna kuna, Županija je još uložila i za semafore u Otoku 600 tisuća kuna, dok će u izgradnji nogostupa prema mjestu Gala, investiciji vrijednoj preko 4 milijuna kuna, sudjelovati s 1,5 milijuna kuna.

Načelnik Otoka Branko Samardžić zahvalio se županu što je iznašao sredstva za investicije.

 

Dalmatinski portal/http://dalmatinskiportal.hr/Hrvatsko nebo

One thought on “Županija ulaže u Otok: Virin most je bio crna točka

  1. Napokon!
    Ovaj most je uistinu bio velika opasnost, pogotovo kada pada kiša i za one koji ovom dionicom ne prolaze često.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)