Hrast – priopćenje : Teroristi su pobijedili!

Vrijeme:1 min, 38 sec

 

 

Teroristi su pobijedili!

Nesposobni briselski birokrati još su jednom pokazali koliko su udaljeni od stvarnosti i svojih građana. Kilometarske kolone i sati (sati!) čekanja za prelazak hrvatsko-slovenske granice dokaz su ne samo njihove nesposobnosti već i pogubnog briselskog licemjerja i relativizma. Dok su se još nedavno širokogrudno otvarale EU granice za masovni neselektivni ulazak stranaca u EU, od danas su europski državljani taoci tih istih širokogrudnika koji svoje državljane na tim istim granicama maltretiraju do iznemoglosti neučinkovitim birokratskim pregledima. Umjesto da uzroke terorizma učinkovitije rješavaju na njenom izvoru, EU moćnici još su jednom prebacili problem na rubne dijelove Unije, daleko od Brisela – u Hrvatsku.

Zahvaljujući njima, mirna mjestašca s malim graničnim prijelazima u Sloveniji i Hrvatskoj pretvorila su se u prometne noćne more – kako za stanovnike tako i za putnike. I dok u Briselu političari zadovoljno trljaju ruke uvjereni kako su uredbom na papiru i sporim informacijskim sustavom povećali stupanj sigurnosti u Uniji, pravi pobjednici u ovoj geostrateškoj igri su – teroristi. Oni su ionako već odavno posijali svoje sjeme u Europi, a sada beru plodove loših briselskih odluka gledajući kako se na granicama EU stvara infrastrukturni kaos, gospodarska šteta i nezadovoljstvo građana. Tim su potezom građani EU, a posebno Hrvatski državljani, postali građani drugog reda u vlastitoj zemlji i Uniji.

Hrast od Vlade RH energično zahtijeva da upozna Brisel s nastalom situacijom i da zaštiti gospodarske i geostrateške interese Hrvatske jer ovakvo stanje predstavlja i ozbiljni sigurnosni problem u državi.

Kao što je prije više od godinu dana Hrast upozoravao na neprimjerenu praksu europske birokracije prema nekontroliranom ulasku velikog broja migranata u našu državu, tako i sada Hrast glasno upozorava na prekomjernu represiju schengenskog režima prema državjanima EU, a posebno Hrvatima i Slovencima. Sa žaljenjem gledamo kako se briselska nesposobnost i neučinkovitost još jednom preselila na područje Republike Hrvatske, a zbog koje ispašta isključivo nedužno lokalno stanovništvo uz granicu, turisti i poslovni svijet.

Predsjedništvo stranke Hrast – Pokret za uspješnu Hrvatsku

 

 Hrvatsko nebo

One thought on “Hrast – priopćenje : Teroristi su pobijedili!

  1. Potpis.
    Isto mi je prolazilo glavom jučer, za četverosatnog maltretiranja na prijelazu, a vijesti su “velikodušno” govorile o “sat i pol”… lažljiva i glupa gamad.
    Jasno je zašto nam se islamisti rugaju.

Odgovori