Jure Šimić stvara povijest Domovinske Hrvatske

Vrijeme:2 min, 20 sec

 

Gledala sam pažljivo  kako se čovjek koji je stvarao hrvatsku povijest polako spušta oslanjajući se na štaku, polomljen, ali ne i slomljen, usput brojeći stare austro-ugarske stepenice. Nabrojala sam ih 98, morao je gore-dolje bez lifta i pomoći, jer  Rijeka nije daleko stigla od 1918.

Jure Šimić od 2014. godine brani se pred Vijećem za ratne zločine na Županijskom sudu u Rijeci, pod predsjedanjem sutkinje Jasenke Kovačić. Četiri godine ranije DORH ga je optužio za smaknuće trojice oficira JNA u rujnu 1991., u doba kada se u Bjelovaru prkosno pjevalo „Evo zore, evo dana, evo Jure i Stjepana!“ Naime, Jure Šimić ušao je u hrvatsku povijest kao osnivač i prvi predsjednik prve općinske organizacije HDZ-a u Hrvatskoj, potom kao prvi izabrani predsjednik Izvršnog vijeća Skupštine Općine Bjelovar i predsjednik Kriznog štaba (opjevani Stjepan je Stjepan Budinski, zapovjednik Teritorijalne obrane Bjelovar).

 

 

Kao uzorni primjer Domovinske Hrvatske doživio je odmazdu Imovinske Hrvatske, kriminalne mreže što živi od kombinacija laž-krađa-ubojstvo.

Jure Šimić, pripadnik je generacije koja je sazrela uz Hrvatsko proljeće, a mirnu starost nikako da dočeka, preživjevši nekoliko atentata po poznatoj udbaškoj recepturi: čudne prometne nesreće. Od posljednje, na blagdan Tri kralja još se uvijek oporavlja, rehabilitacijskim vježbanjem sa štakama po stepenicama Riječkog suda. Na istom Sudu kao zastupnik obitelji JNA oficira dočekao ga je advokat Ljubiša Drageljević, suprug Vedrane Rudan.

Državni odvjetnik Bajić zaslužan je za ovaj slučaj koji će vjerojatno za nekoliko godina postati egzemplar specijalnog rata u kojem su post-udbaški kriminalci nastojali eliminirati one koji im predstavljaju ugrozu, u prvom redu moralne vertikale iz redova branitelja i domoljuba koji se ne mogu podmititi, a ni kontrolirati.

Ljude kao Šimić nastoji uništiti materijalno, moralno, duhovno i fizički, a nerijetko i  preko članova njihovih obitelji pa je utoliko jasna poveznica sa Titovom industrijom straha i smrti čije posljedice i  danas živimo. Koliko je opravdano njegovo dosadašnje zadovoljstvo profesionalnošću riječkog Vijeća, vidjet ćemo.

Imena ljudi koji stoje iza progona Jure Šimića su poznata, dijelom su objavljena u njegovim knjigama, a poznat je i dio njihovih pomagača. Među njima su i visoko rangirani državni dužnosnici, kupci diploma i statusa, a ima i plaćenih egzekutora.

Uz Šimića stoji poštena Lijepa naša, što se krije iza naziva Domovinska Hrvatska, a onu trulu je Šimić nazvao Imovinska Hrvatska.

 

Na suđenju /4.-6. travnja 2017./ u Rijeci su uz njega bili prof.dr.sc. Josip Jurčević  i legendarni  prvi zapovjednik Vojne policije Ivan Grbavac Cobra kao i predstavnici Braniteljskih udruga PGŽ-a i 1. Hrvatskog Gardijskog Zdruga.

Vidim umor u očima sugovornika, ali i odlučnost,  odustajanja nema.

Suđenje se nastavlja na riječkom Županijskom sudu 29. i 30. svibnja 2017. Jure Šimić ponovo stvara povijest Hrvatske.

 

Vedrana Spadoni Štefanić/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)