SLUČAJ LEUTAR Na današnji dan prije 18 godina preminuo Jozo Leutar

Vrijeme:1 min, 22 sec

Na današnji dan prije 18 godina preminuo je Jozo Leutar, tadašnji zamjenik ministra MUP-a

Leutar se 16. ožujka 1999. u službenom automobilu vozio na posao kada je u 7.50 sati ujutro u sarajevskom naselju Ciglane eksplodirala eksplozivna naprava koja se nalazila u njegovu vozilu.

U automobilu bio je i vozač Željko Ćosić koji je preživio.

Leutar je preminuo u Univerzitetsko kliničkom centru Sarajevo 28. ožujka, a iako je prošlo 18 godina, ubojice i nalogodavci atentata na Jozu Leutara još nisu otkriveni, iako su u istrazi sudjelovali stručnjaci iz FBI-a.

Podsjetimo se za atentat na Leutara optužena  je skupina Hrvata što je mnogim  bošnjačkim političarima ali i novinarima poslužilo da se obračunaju  sa “zločinačkom  organizacijom “ , hercegovačkom mafijom “ . Pisalo se tragom  govora mržnje i stereotipa da bi se oblatio čitav narod -Hrvati BiH. Početak medijskog praćenja ovog slučaja je obilježen izjavom tadašnjeg bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Alije Izetbegovića   da su Leutara “ubili naše budale ili hrvatski ekstremisti” . 

Na žalost  bilo je  i pojedinaca unutar međunarodne zajednice koji su koristili obitelj pokojnog doministra Leutara za svoje trenutne ciljeve: prikazivanje jedne strane kao “zločinačke organizacije” 

JACQUES PAUL KLEIN

 “Ja sam više puta razgovarao s majkom pokojnog Leutara. Kao i svaka majka, od mene je tražila pravdu. Želim znati tko je ubio mog sina i tko je naručio njegovo ubojstvo, kazala mi je.

    Ja sam joj obećao da neću napustiti  BiH prije nego što utvrdimo tko je kriv” 

govorio je general Klein  za Globus 

Jacgues Klein je naravno  otišao   “neobavljena posla “ …….

 

Istragu o ovom predmetu trenutno vodi Tužiteljstvo Županije Sarajevo.

 

Hrvatsko nebo

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)