I Vincetić : Pristanak novinara na ulogu stranačkog egzekutora je dno dna. Tko god to radio.

Vrijeme:2 min, 33 sec

 

Napadati Brunu Esih u ovom trenutku je izdaja demokracije. Nerado pišem o konkretnim ljudima ako nisu javne osobe. Radije se zadržavam na pojavama. To što rade Bruni “dno je dna”! Ako to rade “profesionalni” novinari, to je PROSTITUCIJA!

Ne znam, da budemo iskreni, i meni smeta euforija i idolopoklonstvo. Brunu osobno ne poznajem, no žena je pokazala da ima integritet i osobne hrabrosti. Što je danas u političara rijetkost. Ako ništa drugo, samo to ju kvalificira za visoko mjesto u politici.

Uz to, žena je.

Svi trube o tome kako je malo žena u politici. Ja osobno ne volim feminističke ispraznice o položaju žena u politici (i društvu) ali sam veliki pobornik potpore “s pokrićem” i davanje prednosti ženi “pod jednakim uvjetima” !! Bruna sve to jest. Uz to je mlada, obrazovana, majka je troje djece, čestita je, pristojna.

Ako mi je dopuštena jedna mala “usporedba neusporedivog”. Pokušajmo povući paralelu između Brune Esih i Sabine Glasovac. Znam da su te dvije osobe neusporedive, i neka mi Bruna Esih oprosti, ali baš zbog te razlike sam posegnuo za usporedbom.

Neka mi ni HDZ-ovci ne zamjere, no, pokušajmo usporediti Brunu Esih s Dragom Prgometom. Znam da je to još manje moguće.

Drago Prgomet, , politički pervertit, eksponent (po mnogina) upitne  zavičajne skupine koju neslužbeno predvodi Krunislav Olujić, čije veze se granaju prema Mesiću, Kosor, Josipoviću, udruzi Prsten, paraobavještajnim, sumnjivim tajkunskim, kriminalnim, , korupciji u sudstvu, ucjenama s pozicije bivšeg obnašatelja visokih državnih dužnost

I još puno toga.

I to je kandidat HDZ-a!!

O novijim “podvizima” Drage Prgometa, nakon izbora za zamjenika predsjednika HDZ-a kada prelazi u otvorenu oporbu, do izlaska iz stranke, uključivanja u Most, “in flagranti” situacije s Milanovićem u (za tu prigodu) iznajmljenom stanu, (ono, “na sat”), baš kao prava prostitutka.

O onome što je Drago Prgomet izrekao protiv HDZ-a u javnosti, ne treba ni govoriti. Možda se netko i time pozabavi. Treba li nakon izrečenog uopće govoriti o osobi Brune Esih.

Treba, ali je kontekst neprimjeren.

S druge pak strane, ništa nije ni veliko ni malo dok se ne usporedi s nečim. Da, Bruna Esih je javno istakla svoju kandidaturu i time se izložila javnosti. I da, “javnost ima pravo znati sve o Bruni Esih”!!

No, i Bruna Esih ima pravo na profesionalan i objektivan pristup novinara. Minimum na koji ima pravo je USPOREDBA s protukandidatima!!

Ako je nekome do puritanizma, neka se spusti u kaljužu u kojoj se godinama valjaju Bandić, Mrak-Taritaš, Drago Prgomet, pa i Sandra Švaljek koja se pokazala običnom  ” političkom poluprostitutkom”. ( ” politička poluprostitutka” zbog toga što je kao osoba izvan politike stupila u “odnose” s politikom, za novce i to joj se očigledno dopalo).

Ako je nekome do ISTINE, neka usporedi “grijehe” (stvarne i izmišljene) Brune Esih s grijesima njenih protukandidata!!

Ili bar protukandidata koje ga je istaknuo HDZ!!

Ovo što rade pojedini novinari je maliciozno. I to bi bilo (nategnuto) legitimno (ne mora svatko biti dobronamjeran) kada bi bilo profesionalno pošteno.

Korektno.

Pristanak  novinara na ulogu stranačkog egzekutora je dno dna. Tko god to radio.

 

Ilija Vincetić /Hrvatsko nebo

4 thoughts on “I Vincetić : Pristanak novinara na ulogu stranačkog egzekutora je dno dna. Tko god to radio.

  1. Perfektno, kratko i jasno, evo krenula je Modrićka, a nastavila Lovrićka. prednjače žene koje mrze žene, partijske palice-drugar’ce uvik prve udaraju. Sad će se nanizati ‘hrabrice’ levičarske, muške. Bljakić!

    1. Gradonačelnik glavnog grada je velika funkcija u političkoj hijerarhiji. Zato bi ga trebali birati svi građani, a ne samo Zagrebčani. 🙂 Nadajmo se da će B. Esih dati još malo gas, pa ako zatreba i malo više temperamenta (onog dalmatinskog 🙂 )

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)