Ilija Vincetić : Zašto šuti hrvatska država koja nam je bez pitanja navukla “luđacku kosulju”?

Vrijeme:3 min, 49 sec

 

Ono što je pogodilo Hrvate BiH osim potpore Sarajevu , i otvoreno i prikriveno,  je i bratimljenje Sarajeva i Vukovara a što je inicirao i proveo Sabo a mnogi to i ne razumiju.

Valjda nije bilo gradova u kojima su većina Hrvata iz kojih su Hrvati odlazili ginuti za Vukovar

Grude Posušje Široki ,Vitez Travnik čitava Herceg-Bosna je ginula u Vukovaru

A iz Sarajeva za “blokade” tog grada su izašle elitne jedinice tzv ARMIJE BiH i počinile teške zločine nad Hrvatima tijekom sukoba

Kako ako je grad bio u okruženju tolike godine pita li se tko ?

Ono što je pogodilo Hrvate bih je i poziv maloljetnim braniteljima tzv.ARMIJE BiH u Vukovar kao da nije bilo malodobnih branitelja HVO-a…!?

Ono što je pogodilo Hrvate BiH je i pozivanje na otkrivanje spomenika poginulim muslimanima u redovima HV-a Atifa Dudakovića kao da nije bilo čestitih muslimana da se pozovu i iskaže im se počast da oni otkriju spomenik.Bilo ih je u Hrvatskoj a Atifa je prvo trebalo upitati kakova je točno sudbina generala Šantića jer on najbolje zna

Kada Vas Hrvate iz Hrvatske pozovu da u Sarajevu održite predstavu prvo svratite pozornost tko vas poziva .Pozivaju vas iz licemjerja i da bi se pokazali tolerantnima a nas Hrvate BiH  prikazali sve kao sudionike “zločinačkog pothvata.”

Ponavljam dobro svratite pozornost jer pozivaju vas oni iz redova poslušnika velikobošnjačkoj politici

A čim okrenete leđa i vi ste za njih agresori kao što je i dr.Tuđman za njih gori i od Miloševića

Valjda poradi toga što je sve nas poslao i u spašavanje Bihaća da ne bude nova Srebrenica

A čitajte izjave baš Atifa Dudakovića

Mogao bih ja još danima ali gospodo iz Hrvatske prvo uredite Hrvatsku nama vi i ne možete dijeliti lekcije nikako ..

Posebice se ne možete ponašati kao starija i pametnija braća

A mnogo toga po nas pogubno je došlo baš iz Zagreba a Vas nije zanimalo

Mogao bih ja još koliko hoćete ……..

I čudite se vi što ja ovo pišem koliko hoćete ali vam stvari jednostavno tako stoje .Ako ne razumijete što se događa ne dijelite lekcije

Vrijedi to za sve pa i Bujanca i slične .Neka dođe među Hrvate pa razgovara sa svima prvi ja ću ga ugostiti koliko dana želi i staviti pred njega dokumente pa neka tada poziva Budimira i slične

 Ilija Vincetić

…..Jedna od najpogubnijih pojava za Hrvate u BiH je teško razumljiva pojava, kako među političarima, tako i među politikantima, docirati, miješati se, “lobirati” u domaćoj ili međunarodnoj javnosti o političkom stanju u BiH i položaju Hrvata u toj ” umal državi”!

A da pri tom, o meritumu stvari, o genezi problema, o stvarnom stanju, o mogucim rjesenjima, POJMA NEMAJU!!

Kad ovo tvrdim, ne mislim na zločince poput Picule koji je aktivno ,izvršavajuci naloge Roberta L. Barrya i Wolfganga Petritscha, sudjelovao u procesu brutalnog dekonstituiranja hrvatskog naroda u BiH, ne mislim niti na SDP koji je podupirao zločinacke namjere i politiku jednog Komšica i Lagumdžije, ne mislim niti na malicioznu, osvetničku “politiku” zločudnog starca Mesića, ne mislim ni na veleizdajničku politiku i činidbe Vesne Pusić u službi velikosrpske ideje koja je provođena utjecajem britanskih obavještajnih struktura i diplomatske mreže.

Mislim na politiku i praksu HDZ-ovih vanjskopolitičkih “gurua”. Od rodonačelnika “luzertstva” u tom području, notornog Mate Granića, do danas. BEZ IZUZETKA!!

Nepravedno bi bilo reci da nije bilo pametnih, vrhunski obrazovanih, dobronamjernih, poštenih, HRVATSKIH ministara i diplomata. No , oni su redom problem poznavali tako površno, da se slobodno može zvati neznanjem. Ali su imali potrebu i osjećali se kompetentnim, govoriti ” u naše ime” !

Uz sve navedeno, intelektualci i struka, ŠUTE!!

To sto bezmudi političari u službi stranih središta moći govore nejasnim, “politicki korektnim” jezikom, za ocekivati je.

Ali zašto šuti struka?

Zašto šute intelektuaci?

Zasto sute “borci” i “borci za ljudska prava” ?

O čemu se radi?

Pojedinačna ljudska prava i kolektivna prava hrvatskog naroda u BiH se sustavno, planski i organizirano krše. Od dolaska Carlosa Westendorpa ,koji je demokraciju učio od generaisimusa Francisca Franca, preko Wolfganga Petritscha ,drugog Benjamina Kalaya, princa “od salvete”,  “lorda laži, spletke i podlosti ” , Padya Ashdowna, i mnogih drugih, nelegalnim, nedemokratskim metodama, podlim komplotima, nerijetko i uporabom vojne sile, Hrvati u BiH su (slično kao na Bleiburgu), prijevarom razoružani i izručeni svojim neprijateljima.

Ovoga puta nije u pitanju sprega velikosrpstva i boljševizma nego islamskog fundamentalizma i bošnjačkog šovinizma.

Zašto šuti hrvatska država koja nam je bez pitanja navukla “luđacku kosulju”?

Zasto šuti hrvatski narod čiji smo neodvojivi dio?

Zašto ne slijedimo bar nagon samoodržanja ako već nismo sposobni artikulirati nacionalne interese?

Zašto?

Daran Bašić, Ilija Vincetić /Hrvatsko nebo

2 thoughts on “Ilija Vincetić : Zašto šuti hrvatska država koja nam je bez pitanja navukla “luđacku kosulju”?

  1. “Zašto ne slijedimo bar nagon samoodržanja ako već nismo sposobni artikulirati nacionalne interese?” Ovo je ključna rečenica i iz nje bi se, da smo imalo pametni, izvukao i inicijalni nagon za očuvanje nacionalnih interesa; hvala g. Vincetiću za još jedan izvrstan tekst.

  2. “Ovoga puta nije u pitanju sprega velikosrpstva i boljševizma nego islamskog fundamentalizma i bošnjačkog šovinizma”

    Ogledni primjer je Dudakovic, kakav tretman ima u RH, gdje ga se pozivalo i kako ga se docekalo. Tko ga sve docekao!!
    Svi iz RH, koji podrzavaju unitariste su izdajnici svoga roda! Bili svjesni ili ne!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)