Grabar Kitarović : Hrvatska bila žrtva unutarnje i vanjske agresije s pozicija velikosrpskog imperijalizma

Vrijeme:1 min, 33 sec

 

Obilježen je Dan hrvatskih branitelja Vukovara. Spomen je to na prvo postrojavanje nenaoružanih postrojba vukovarskih branitelja u Bogdanovcima 10. ožujka 1991. godine, čime je počela priprema obrane toga područja.

Glavni događaj je svečana akademija u Hrvatskom domu, na kojoj jeprikazan  dokumentarni film “Branitelji i stradalnici danas”. Svečanoj akademiji nazočila je predsjednicaKolinda Grabar-Kitarović i ministar hrvatskih braniteljaTomo Medved.

Predsjednica je u svom govoru istaknula kako je grad Vukovar obnovljen, no da su bolna sjećanja još uvijek živa.

-Ona su utoliko bolnija zato što krivci za zločin nad ovim gradom i njenim stanovnicima nisu kažnjeni. Hrvatska država nije učinila dovoljno da privede pravdi one koji su odgovorni za divljačko uništavanje Vukovara i njegovih stanovnika, ne samo Vukovara već i mnogih drugih gradova i sela naše zemlje. S pravom govorimo da je Domovinski rat temelj hrvatske države, s pravom govorimo da je Vukovar grad posebnog pijeteta. No, nažalost nismo uvijek do toga dovoljno držali. Nismo to istaknuli dovoljnim ulaganjima u gospodarski razvitak, nismo to izrazili uobrazovnim programima ni kroz kulturu. Neobično je da u Hrvatskoj nije snimljen ni jedan igrani film koji bi istinito izrazio epopeju obrane grada Heroja. S druge strane, u Hrvatskoj se još uvijek čuje se da je Domovinski rat bio građanski rat. No, svi mi koji volimo Hrvatsku znamo da je Hrvatska bila žrtva unutarnje i vanjske agresije s pozicija velikosrpskog imperijalizma – istaknula je predsjednica.

Pozvala je na brze reakcije kako bi se zaustavili i preokrenuli negativni gospodarski trendovi u Hrvatskoj uz želju da se pozitivni trendovi ponajprije osjete u Vukovaru.

-Imam povjerenja u ovu Vladu da želi i može promjieniti stvari i stvarati gospodarske, pravne, socijalne i druge uvjete u kojima će svaki naš građanin naći sigurnost – kazala je ustvrdivši kako će Vukovar i Slavonija biti ogledi primjer odlučnosti Vlade u provedbi ambiciozne razvojne politike.

 

M.M./HRSvijet.net /http://www.hrsvijet.net/ Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)