Z . Gregurić : BANKAMA NA BRANITELJE

Vrijeme:2 min, 54 sec

 

 

Više nitko nakon današnjeg dana ne može negirati kako nekome jako smetaju hrvatski branitelji ili bi silno želio izazvati masovnu agresivnu reakciju. Danas je ponovno veliki broj hrvatskih branitelja dočekalo neugodno iznenađenje u poslovnim bankama.

Naime MIROVINA NEMA. Ovaj put hrvatski branitelji su žrtve međusobnih optuživanja HZMO-a i poslovnih banaka. No ne mogu se oteti dojmu kako je ipak u pitanju organizirani institucionalni atak na egzistenciju hrvatskih branitelja.

Saga o ovom najnovijem ataku na hrvatske branitelje započela je prije mjesec dana, a epilog dobila početkom ožujka kada su mnogi hrvatski branitelji došavši u banku po mirovinu saznali kako im je račun zatvoren, a kredit ako su ga imali prodan drugim pravnim osobama poznatijim pod nazivom „utjerivači dugova“ Pri tom se nije vodilo kriterijima jesu li otplate kredita uredne, nego je li klijent hrvatski branitelj, ta kako drugačije protumačiti odluke poslovnih banaka da zatvore račune klijentima i prodaju uredno plaćane kreditne partije. Također nezakonito su zatvoreni i zaštićeni računi budući da su poslovne banke jednostrano zatvorile osnovni račun ne obazirući se na činjenicu postojanja zaštićenog računa.

Pitanje je tko je dao zapovijed ili izdao naputak za ovakvo udruženo ponižavanje i oduzimanje osnovnih ljudskih prava. Suprotno uvriježenom i nametnutom mišljenju kako su hrvatski branitelji paraziti na državnom proračunu većina hrvatskih branitelja ostvarila je mirovine temeljem minulog rada te uplata kako u osnovni I. stup mirovinskog osiguranja tako i u II. stup mirovinskog osiguranja. Naravno dok smo u mladosti temeljem načela solidarnosti plaćali mirovine partizanima, raznoraznim bocima NOB-a kako onim iz 41. tako i onim iz 43-45. koji skinuše kokardu i staviše petokraku, tada nitko nije pričao o partizanskim parazitima. Jednako kako se kao zmija noge, skriva i činjenica kako od ukupnog broja umirovljenika koji iznosi 1,2 milijuna!!! ukupni broj braniteljskih mirovina iznosi oko 57 tisuća. Postavljam pitanje tko su onih 1.143.000 umirovljenika?

Zašto su dakle hrvatski branitelji izloženi institucionalnom progonu na svim razinama? Je li u tijeku udruženi institucionalni atak na hrvatske branitelje? Hrvatskim braniteljima nezakonito se uskraćuju isplate mirovinskih primanja, ukidaju im se opskrbnine, maltretira ih se sa raznoraznim revizijama, izbacuju ih iz stanova i kuća, nad hrvatskim braniteljima se provodi medijski linč, uklanja iz državnih i javnih institucija. Ovo je doslovno specijalni rat protiv hrvatskih branitelja. Ne zaboravimo kako je samo prije nekoliko dana Milorad Pupovac objavio svoj sramni bilten u kojem navodi kako se prava srpskoj etničkoj zajednici ugrožavaju rečenicom: “Domovinski rat je jedini temelj hrvatske države”. Svoju ulogu na međunarodnoj razini odigrao je i HAVC snimajući i distribuirajući i dan danas antihrvatske filmove koji blate Domovinski rat i hrvatskog ratnika poput “15 minuta-masakr u Dvoru”, “Criss de Swiss” ili onog besramnog ataka na udovice poginulih hrvatskih branitelja pod nazivom “Ministarstvo ljubavi” te mnoge druge. Predsjednik Vlade RH umjesto hrvatske branitelje i stradalnike iz Domovinskog rata, prima osobe vezane uz HAVC i nezakonite isplate protiv kojih postoji opravdana sumnja u počinjenje kaznenih djela, protiv kojih su podnesene kaznene prijave i jamči im podršku. Čemu?? Nastavku snimanja i distribuiranja ovih bljuvotina. U tijeku je specijalni rat protiv Hrvatske toga smo svi svjesni, no najjači udar opet je na hrvatske branitelje.

Stoga i događaje koji su uslijedili nakon toga osobito ovaj udar na egzistenciju uskratom isplata mirovina, zatvaranjem računa i jednostranim kršenjem ugovornih obveza poslovnih banaka prema klijentu ne može se nego promatrati u svjetlu onoga što to i jest. Tko je krenuo bankama na hrvatske branitelje, nije retoričko nego pravo pitanje?
Zorica Gregurić/Hrvatsko nebo

 

Zagreb, 10.ožujka 2017.godine

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)