Lažna izvješća Lore Vidović?

Vrijeme:3 min, 3 sec

 

U tromom, sporom i neučinkovitom pravosuđu, tko ima dužnost i obvezu, zakonsku, a napose moralnu, štititi građane od samovolje uprave, javnih tijela, ustanova i dalje redom? Pučki pravobranitelj, odnosno ombudsman.

No, koga i što trenutna pravobraniteljica štiti? Interesne skupine i manjinu koja tiranizira većinu (koja vlastito ugnjetavanje financira i plaća). Dakle, povrh toga što ne obavlja svoj posao, a vjerojatno ni nezna što joj Zakon propisuje kao dužnost, Lora Vidović podnosi lažna (!) izvješća temeljem kojih američki State Department donosi zaključke o nepoštivanju ljudskih prava, “progonu srpske nejači i ostale izljeve dominantnog fašistoidnog hrvatstva”.

U Hrvatskoj sve naopako; umjesto da se pravobraniteljica rukama i nogama bori, zove, pritišće, traži izvještaje i priopćenja o radu i tijeku raznih, a pogotovo policijskih postupaka, Lora Vidović daje stranoj sili podatke kako bi naštetila ugledu vlastite države i time staje na stranu soroševskih udruga i dojučerašnjih boljševika i ugnjetavatelja ne samo manjina nego i većina. Umjesto da svaki tjedan sazove novinarsku konferenciju i javno prozove, primjerice, Orepića zbog poljudske svastike, Šprlju zbog svakodnevnih imbecilnih i suludih sudskih odluka, Barišića zbog svakojakih odluka obrazovnih i akademskih tijela – Lora Vidović proziva predsjednika vlade pokušavajući tako sebe promovirati, odnosno dodvoriti se petoj koloni. Pravobranitelj mora vršiti pritisak na “de facto” izvršnu vlast, dakle ministre, pročelnike, ravnatelje i ostale izvršne dužnosnike.

Stoga je posebno začuđujuć stav HDZ-a kojeg iznosi Davor Gjenero: „Ova će se Vlada držati konzervativnih načela, odnosno načela da se mandati ne prekidaju, pa tako i u slučaju pučke pravobraniteljice. Ne će biti nikakvih smjena.“ Ukoliko se čelni ljudi relevantnih tijela ne će smjenjivati, nego će sve ostati po starom, čemu uopće borba za vlast?

Ako se rad Cvitana, Bajića, Lore Vidović, Mirjane Rakić, Dalije Orešković i t.d. smatra dobrim, onda nisu trebali izlaziti na izbore, ako nikoga ne će mijenjati. Da nije bilo MOST-a i Oreškovićeve vlade, vjerojatno bi Radman ostao na čelu HRT-a, prema trenutnom ponašanju vrha HDZ-a.

No, vratimo se Lori Vidović. Što ne pritišće sva tijela zaslužena za istragu i progon svih onih koji su hajdučili, silovali i zlostavljali tijekom Domovinskog rata i danas slobodno šeću hrvatskim gradovima rugajući se žrtvama? Možemo i kasnije; što je s ubojstvom Darka Pajičića, što je s upadom Ostojine milicije u Crkvu i prepadu na branitelje? Ali se požalila Amerikancima da se vršilo pritisak na „Gizelu“, djelatnicu KOS-a koja bi, da je bila u Rumunjskoj 1989. godine, drukčije skončala. Zaboravila je spomenuti da je na jednom LGBTČŽŠ skupu dominirao plakat s napisom: „ubijte popove, pasje skotove.“ I moglo bi se dalje.

Također, potrebno je naglasiti da je Lora Vidović na mjesto pravobraniteljice postavljena političkom odlukom SDPa, iako nije zadovoljavala za to propisane uvjete, godine staža, odnosno iskustva. Što nam to govori? Pa to nam govori da je ona tamo postavljena ne zbog svojih kvalifikacija, znanja, sposobnosti, vještina, već po svjetonazorskom ključu, odnosno revnog djelovanja protiv države od koje prima obilnu plaću. To je protuhrvatsko djelovanje sad zadobilo čak i međunarodne razmjere.

Dakle, Loru Vidović treba hitno smijeniti, ali ne zbog njezina svjetonazora, ljevičarenja, soroševanja i prosrbovanja; čak ni zbog inozemnog tužakanja i narušavanja ugleda vlastite države. Loru je Vidović potrebno smijeniti jer ne radi svoj posao, jer ga ne zna obavljati i jer ne ispunjava ni jednu dužnost propisanu zakonom.

Pučki pravobranitelj nije samo časna funkcija, nego i jedna od najtežih i najnapornijih položaja. Neka se samo pogleda statistika pučkog pravobranitelja u Hrvata i usporedi s ostalim europskim zemljama te stavi u omjer broj predmeta spram broja stanovnika – samo je jedan zaključak – Lora Vidović od položaja pučkog pravobranitelja nije napravila samo sinekuru, nego politički nakaradnu, protudržavnu i nezakonitu sinekurčinu.

 

 L.C./HRSvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)