Sjećate li se Slobodana Praljka

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

 

GENERAL JE HRVATSKE VOJSKE I VEĆ SE 11 GODINA NALAZI U PRITVORSKOJ ĆELIJI SUDA U HAAGU

 

…..Zajedno s njim su još petorica Hrvata: Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić. Prije dvije godine su na prvostupanjskoj presudi proglašeni krivima za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu na čelu kojeg su bili hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, ministar obrane Gojko Šušak i general Janko Bobetko.

Osuđeni su nepravomoćno na kazne od 10 do 25 godina. Prije dvije godine su uložili žalbe i konačna se presuda očekivala sredinom 2017. godine. Međutim prije mjesec dana je sudac Carmel Agius imenovan za predsjednika Suda u Haagu. Na toj je poziciji naslijedio Theodora Merona. Uz to je Agius imenovan i za predsjednika Žalbenog vijeća u slučaju Prlić i ostali.

To ne bi bio nikakav problem da sada zbog tog imenovanja žalbeni postupak nije vraćen početak.

Naime, novi sudac, a sada i predsjedavajući Žalbenog vijeća mora ući u predmet, što znači kako sve ide iz početka, što znači bar još četiri godine čekanja na odluku o žalbi. Dakle umjesto očekivane 2017. sada je kao godina presude najavljena 2019.
Sucima se ne žuri, jer nikada, ni na jednom sudu neće imati plaće, uvjete rada i ostale beneficije kakve imaju na Sudu u Haagu…..

 

Više na stranici:Domovinski rat

 

http://hrvatskonebo.com/domovinskirat/2017/03/07/sjecate-li-se-slobodana-praljka/

 

Hrvatsko nebo/http://hrvatskonebo.com/domovinskirat/Domovinski rat

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)