“Gromoglasna šutnja ” hrvatskih medija o suđenju hrvatskim uznicima u Haagu

Vrijeme:1 min, 48 sec

 

 

OBAVIJEST. VRLO BITNO!!

Mi naravno, za razliku od mnogih drugih, ne odustajemo tako lako od naših ljudi, i kao kobre pratimo sve što se događa. Jučer, nakon što smo, kao i svaki dan, pregledali stranicu haškog suda o ovom predmetu, stavljen je novi update, odluka suda od 1. ožujka ove godine i sad imamo konačan i detaljan raspored tijeka žalbene rasprave.

 

U ponedjeljak, 20 ožujka obranu iznosi Jadranko Prlić

U utorak, 21. ožujka na redu je Bruno Stojić

U srijedu, 22. ožujka obranu iznosi Slobodan Praljak

U četvrtak 23. ožujka na redu je Milivoj Petković

U petak, 24. ožujka razmatrat će se argumenti Valentina Ćorića

U ponedjeljak, 27. ožujka red je na obranu Berislava Pušića

I konačno, u utorak 28. ožujka održat će se završna rasprava.

 

Molimo vas da ovo podjelite u što većem broju, jer, otkad je određen datum žalbene rasprave, dakle od 15. prosinca prošle godine, u “hrvatskim” medijima o ovom prebitnom pitanju vlada takva gromoglasna šutnja, da mi jednostavno više ne dvojimo o tome da je nekom stalo da se ne čuju argumenti obrana naših političkih uznika, već da sve ostane na toj lažljivoj anti-hrvatskoj medijskoj paradigmi koja počiva na najvećoj medijskoj laži 20. stoljeća, a to je ona drska i bezočna laž o “podjeli Bosne između Tuđmana i Miloševića u Karađorđevu” kojom se želi podjeliti krivnja za rat između Hrvatske i Srbije i time abolirati velikosrpsku politiku kao glavnog uzročnika svih zala, te prikazati Muslimane kao jedine žrtve ne samo Srbije nego i Hrvatske.

O tome je danas u Slobodnoj Dalmaciji Višnja Starešina napisala jedan vrhunski članak u kojem je, prva i jedina, spomenula nadolazeću žalbenu raspravu, ali i veliku geostratešku igru koja se krije u pozadini čitavog slučaja, i mi ćemo, čim portal digne na internet taj tekst, ovdje ostaviti poveznicu na isti.

Nakon toga, svima bi trebalo biti puno jasnije koji su ogromni ulozi u igri u ovom predmetu.

A ovdje sada ostavljamo izvorni link na odluku žalbenog vijeća o rasporedu žalbene rasprave:

 

http://www.icty.org/x/cases/prlic/acord/en/170301.pdf

 

 

 

 

Šestorka Herceg-Bosna/https://www.facebook.com/Hrvatsko nebo

2 thoughts on ““Gromoglasna šutnja ” hrvatskih medija o suđenju hrvatskim uznicima u Haagu

  1. Izgleda da mi svi skupa nemamo pojma šta nam se dešavalo sve dok nam ovo
    haško “pravosudno pozorište” i vrli analitičari to nisu razjasnili….Pozitivno je u žalbenome vijeću vidjeti ponovo suca Theodora Merona.,kao i što nije lijepo opet imati posla sa novim predsjednikom Carmel Agiusom sa Malte i talijanom Fausto Pocarom, koji su bili protiv oslobađajuće presude Gotovini i Markaču.

  2. Budu li okrivljeni ljudi koji su vodili političku i vojnu obranu od velikosrpske i muslimanske agresije na hrvatske prostore bit će to poraz Hrvatske vanjske politike i stvara se golemi prostor za ugrožavanje same Hrvatske države.Dugo je bilo zatišje.Da li u Hrvatskoj uopće itko od relevantnih institucija strahuje zbog ishoda,teško je suditi po količini informacija ali da će to imati utjecaj na odnos naroda prema tobože domoljubnoj opciji to svakako.Nažalost ovim procesom se ili zatvara ratna priča za obranu hrvatskih prostora ili se otvara prostor za novi sukob,koji bi ovog puta mogao biti poguban za Hrvate jer su brojčano slabiji upravo zbog defetizma Hrvatskih vlasti koje nisu činile dovojno da zadrže ljude na svojim prostorima u BiH.Krivica je i na političkoj grupaciji Hrvata u BiH zbog svojih nejasnih ciljeva u vezi trećeg entiteta ili sada u novije vrijeme federalizacije.Prvotno se Hrvati moraju ujediniti kao nacionalno biće a zatim ići tako ujedinjeni sa zahtjevima da im se vrati ono što im je oduzeto odlukama međunarodnih zaplotnjaka i prljavim politikama unitarističkog djela Hrvata u SDP-u BiH i muslimanskog federacijskog partnera.Za sve to je bila potrebna podrška Hrvatske i ranije,no znamo zašto to nije tako.Naime kad vanjsku politiku vodi osoba čvrstih antihrvatskih uvjerenja a koju su birali Hrvati onda je jasno dokle seže interes običnog hrvatskog birača.Zapravo i nije ga briga što se događa s Hrvatima u Bosni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)