ĆERAĆEMO SE, JOŠ ĆEMO SE ĆERAT : Magle povijesne zbiljnosti Federice Mogherini i Ive Komšića

Vrijeme:1 min, 1 sec

 

…….

Zato, ako Federica kaže da je magla, onda je magla. Valjda ona zna. A ako kaže da nam je bolje nego ikad, onda skačite od sreće. No, da vidimo što je naša, zasad nesuđena, visoka gošća napisala prije no li će se zaputiti na balkansku turneju.

„Dva desetljeća nakon posljednjih ratova, ova je regija više stabilna i demokratska nego ikad prije.“

Jasno, već je u Skoplju mogla vidjeti kako se na ovim prostorima, baš kao i ranih devedesetih, raspiruje bratstvo-jedinstvo, te kako se tamošnji predsjednik – po, valjda, uzoru na bh kolege – ne drži Ustava kao pijan plota. A u oči MM (magle Mogherinijeve) u sarajevskoj je Vijećnici upriličena svečana akademija u povodu Dana neovisnosti. Govorili su ini, ali nitko kao ratni, a i hrvatski član bh. kolektivnog rukovodstva Ivo Komšić,  kojega je Izetbegović I. kooptirao po nekadšnjem YU-ključu. Istina, Alijin je ključ bio ponešto zelenkast, ali to je sad već stara priča. Ali, zato je Komšićeva priča aktualna, nova… praznična takoreći……..

Više na stranici Herceg-Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/03/03/ceracemo-se-jos-cemo-se-cerat-magle-povijesne-zbiljnosti-federice-mogherini-i-ive-komsica/

 

 

Josip Vričko/Dnevnik .ba/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/HercegBosna -Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)