Mimohod pobjednika u Pakracu

Vrijeme:59 sec

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.


Pobunjeni Srbi su u noći 1./ 2. ožujka 1991. godine napali Policijsku postaju Pakrac, a brzom intervencijom specijalnih postrojbi iz Rakitja, Lučkog i Bjelovara, postaja je oslobođena, a pobunjenici protjerani izvan grada. Bio je to početak Domovinskog rata.

U Pakracu je obilježena 26. godišnjica početka Domovinskog rata na tom području, uz sudjelovanje predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i brojnih braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske.

Predsjednica je položila vijenac na groblju kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

 

 

Neću dopusiti da se istina izvrće, da se blati i omaložava Domovinski rat niti da se u njega uvlače metastaze iz 2. svjetskog rata. Da se ustaški režim i antifašistički pokret koriste za sijanje nesloge. Treba li podsjećati da su i u tom ratu četnici počinili jezive zločine nad našim narodom. O tom razdoblju naše povijesti o uzrocima te tragedije o svim žrtvama i stradanjima treba utvrditi punu istinu, ali u slobodnoj i neovisnoj državi nisu nam potrebne podjele koje su nas skupo stajale”, poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obraćajući se okupljenim braniteljima i građanima u Pakracu.

 

Hrvatsko nebo

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)