Biser dana – Plenković: Diplomatska mreža radi najbolje što može

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

Andrej Plenković o radu ‘hrvatske’ diplomacije

 

Za biser dana pobrinuo se predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković koji je danas odgovorio između ostaloga i na upit novinara Direktno.hr o tome slaže li se s izjavom Predsjednice daIvo Goldstein neki veleposlanici rade protiv državne politike? Plenković je odgovorio:

Razmatramo, prošla Vlada nije promijenila nikoga, kao što se sjećate, mi smo riješili ključno, po meni najbitnije pitanje, a to je bilo dugo upražnjeno mjesto veleposlanika u Moskvi. Tu smo se usuglasili. Ostalo tražimo najbolja rješenja gdje će ljudi koji imaju bogato iskustvo u diplomatskoj karijeri koji su zreli i spremni za unapređenje odnosa s pojedinim zemljama doći na odgvarajuća mjesta. Budući da sam bio u diplomaciji, nešto malo znam o tome, znam koliko je to teško, pogotovo ljudima s obiteljima, prekidati mandate prije kraja školske godine. Uvijek treba malo gledati i taj element. U ovom trenutku smatram da diplomatska mreža i temeljem naputaka koje dobiva i od Ministarstva vanjskih i europskih poslova svoj posao najbolje što može.”

Podsjećamo, predsjednica je pred neki dan po ne zna se koji put javno apelirala da se krene u nalaženje rješenja po kojima bi diplomacija koju mi plaćamo služila nama, a ne bivšoj propaloj državi i ideologiji. “Učinkovitost nekih veleposlanika je vrlo niska, o njima se gotovo ne čuje, neki rade protivno državnoj politici, neki su zaostali u starim vremenima kada je Hrvatska bila kandidatkinja za EU i NATO. Naša diplomacija nažalost stagnira, još uvijek se vodi starim načelima, ima puno veleposlanika koji su politički postavljeni i ne provode državnu politiku, nego politiku koja je nestala” – bila je nedvosmislena predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović. Ali Plenkoviću izgleda više nitko ne može pomoći, pa ni predsjednica javnim apelima.

 

hkv.hr/http://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

 

5 thoughts on “Biser dana – Plenković: Diplomatska mreža radi najbolje što može

  1. Prvo ide cackati rusku mecku, a sad je veleposlanik u Moskvi najvazniji. Jest, vazan je, ali nije vazniji od veleposlanika u Washington, DC. Sto prije ovaj ode odakle je dosao, a mozda i dalje, to bolje za Hrvatsku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)