Jeste li već čuli za HRT-ov portal “Projekt Drugi”? Potpišite peticiju !!

Vrijeme:2 min, 23 sec

 

 

 

Jeste li već čuli za HRT-ov portal “Projekt Drugi”?

 

“Projekt Drugi”, namijenjen je djeci i mladima školskog uzrasta te njihovim nastavnicima. Projekt promovira rodnu ideologiju, redefiniranje braka i obitelj kao i LGBTQ stil života.

 

HRT-ov portal „Projekt Drugi“ promovira rodnu ideologiju i gej roditeljstvo. Prikazuje nepodupiratelje zahtjeva osoba istospolne orijentacije kao homofobe, i izjednačava brak s istospolnim zajednicom i to sve u programu za djecu, mlade i njihove nastavnike.

Program predstavlja vrijednosti velikog broja osoba u hrvatskom društvu (od kojih mnogo njih i plaća rad HRT-a) kao nazadne i „starinske nazore“, dok se homoseksualni životni stil kao i partnerstvo osoba istoga spola prikazuje kao nešto moderno i poželjno.

Za sigurno informiranje i odrastanje djece u skladu s njihovim psihofizičkim razvojem u prirodnoj obiteljskoj sredini.

 

U sklopu projekta dostupni su videi u kojima se promovira posvajanje djece od strane istospolnih parova, te se negativno predstavljaju osobe koje se ne slažu s homoseksualnim stilom života. Osobe koje se zalažu za temeljne vrijednosti nazivaju se osobama „starinskih nazora“ dok se homoseksulani životni stil kao i partnerstvo osoba istoga spola prikazuje se kao „brak“ iako Ustav RH definira brak kao zajednice žene i muškarca.

Hrvatska radiotelevizija godišnje prima više od milijardu kuna kroz obaveznu pretplatu svih hrvatskih državljana dok istovremeno vrijeđa uvjerenja svojih pretplatnika. Ovoj projekt nije prvi primjer! Zato vas pozivamo, potpišite peticiju kojom tražimo da HRT prestane promicati rodnu ideologiju u svojem programu:

 

Peticiju možete potpisati na linku 

http://citizengo.org/hr/ed/41330-zaustavimo-hrt-ovo-nametanja-lgbtq-propagade-djeci

 

HRT kroz “Projekt Drugi” sve osobe koje ne podupiru zahtjeve osoba istospolne orijentacije etiketira kao nasilnike, homofobe, dok se homoseksualne osobe prikazuje kao njihove žrtve.

U jednom od videa pod nazivom “Čudovište 21. stoljeća” kroz glumu dviju zaljubljenih djevojaka se, osim promocije istospolnog stila života, kao i kroz stereotipno prikazivanje reakcije roditelja koji se protive takvom stilu života te drugog slučaja roditelja koji podržavaju taj stil života, pokazuje kako “ljubav ne poznaje spol”.

Ovakav pristup djeci predstavlja provedbu jednoumlja i manipulacije djecom kroz korištenje autoriteta psihologa, pedagoga, nastavnika i vršnjaka, koji prihvaćaju tu propagandu te su potaknuti na nekritičko preispitivanje takvog stila života. Kod djece se stvara uvjerenje kako je svako neslaganje sa stavovima iznesenima u videima općenito neprihvatljivo i izraz straha, mržnje ili predrasuda prema homoseksualnim osobama.

Takav pristup djeci predstavlja kršenje Konvencije o pravima djece i Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji jer HRT ne izvršava nepristrano informiranje javnosti te ne uvažava znanstvena stajališta, prema kojima najnovija znanstvena istraživanja ukazuju na opasnosti rodne ideologije i njezinu znanstvenu neosnovanost.

 

Potpišite peticiju: http://citizengo.org/hr/ed/41330-zaustavimo-hrt-ovo-nametanja-lgbtq-propagade-djeci

 

Peticija je usmjerena na adresu povjerenika za korisnike usluga HRT-a i ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Kazimira Bačića.

Hvala vam,

 

Ana Marija Marković i cijeli CitizenGO tim

 

Hrvatsko nebo

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)