Ilija Vincetić : MANJINE „naše“ ANTIHRVATSKE!

Vrijeme:4 min, 51 sec

 

 

MANJINE „naše“ ANTIHRVATSKE!

 

Agencijska vijest:

„Klub zastupnika nacionalnih manjina jednoglasno je na sjednici održanoj 17. veljače odbacio navode udruge U ime obitelji o zloupotrebi 3,2 milijuna proračunskog novca koji je Savjet za nacionalne manjine za 2016. dodijelio Srpskom narodnom vijeću za tiskanje tjednika Novosti u sklopu ostvarivanja kulturne autonomije nacionalnih manjina, što uključuje promicanje jezika, običaja i kulture manjinskih naroda“.

 

Po njima, sloboda govora, obuhvaća i slobodu vrijeđanja.

Slobodu napada na naše vrijednosti i institucije.

Slobodu potkopavanja temelja države.

Slobodu slabljenja obrambene i ekonomske moći.

Slobodu kolaboracije s agresivnim ideologijama i političkim programima, koji iz vana, manje ili više prikriveno, djeluju protiv interesa Republike Hrvatske i hrvatskog naroda.

 

…………Piše : Ilija Vincetić 

 

Ne zazivam odmazdu, ali ako to prihvatimo, napadnuti i napadnuto se imaju pravo braniti.

Ili NEMAJU?

Za početak, manjinama treba ukinuti potpore, s izuzetkom projekata koji afirmiraju asimilacijske procese.

Bez ikakvog dodvoravanja bilo kome!

Razina integracije neke manjine bi morala biti kriterij za financijsku potporu.

 

Djelovanje SNV na čelu s Miloradom Pupovcem, treba imenovati pravim imenom i odgovarajuće reagirati sredstvima pravne države koja štiti svoje institucije i ne dopušta vrijeđati, uznemiravati i izazivati one koji svoju domovinu i narod vole.Za početak, uskratiti im svaku potporu. Sve drugo je izdaja vitalnih nacionalnih interesa. Pupovac i SNV, kao radikalan egzemplar, otvoreno radi protiv interesa Hrvatske države i Hrvatskog naroda. Pa i protiv interesa manjine koju (navodno) predstavlja.

Treba otvoreno postaviti pitanje:

– „Je li za (nedodirljivu) poziciju i protuhrvatsko djelovanje Milorada Pupovca i SNV-a odgovorna srpska manjina ili-ili sve Vlade od Ivice Račana, Ive Sanadera, Jadranke Kosor,Zorana Milanović i ništa manje Andreja Plenkovića“?

 

Unutar srpske manjine je puno etničkih Srba koji se osjećaju političkim Hrvatima, koji su u Domovinskom ratu branili svoju Domovinu od agresije, koji žive, rade i politički djeluju u interesu i na dobrobit Hrvatskog naroda i države, ne odričući se (pri tom) svog identiteta, vjere, kulturnih posebnosti.

Uvaženi su i cijenjeni članovi braniteljske zajednice, dobrodošli u krugovina, uključivo i političke.Osim u krugovima okupljenih oko Pupovca, Stanimirovića, SDP-a i SNV-a!!

Zbog čega?

Koji su to „posebni interesi“ srpske etničke manjine, koji ne mogu uključiti takve pojedince i skupine, nego ih naprotiv, marginaliziraju? Guraju preko rubova margine?

Ponavljam pitanje:

-„Je li za to odgovorna (samo) srpska etnička manjina u RH?!! “

 

Da ne bilo kako je samo srpska etnička manjina u svom djelovanju (sudeći po Pupovcu, Stanimiroviću, SNV-u i SDSS-u) „prijeporna“, ne treba zaboraviti ni Furia Radina, koji kao pritajeni, podmukli iredentist, utilitarist u tom smislu koji ne propušta prigodu napasti Hrvatski narod i državu, predstavnika(e) romske manjine koji na primitivnoj razini (i nerijetko zbog intelektualne barijere i osobnog interesa) “cigani” (od glagola „ciganiti“), što je razumljivo i legitimno s obzirom na objektivan položaj romske manjine (ne samo u RH), ali je nelegitimno da to rade napadajući institucije RH, redovito “držeći stranu” Pupovcu i Radinu i „družini“.

Ne treba zaboraviti ni izrazito protuhrvatsku, „jugonostalgičarsku družinu“ okupljenu oko Goldsteina koji se kriju iza zajednice “Bet Izrael” i koriste tu (prije svega) vjersku zajednicu za svoje protuhrvatske činidbe.

U zadnje vrijeme tom djelovanju se, s pretjerano agresivne pozicije, pridružio i Ognjen Kraus, koji je na čelu političke židovske zajednice.Pozicija bliskosti s Hrvatskim narodom i državom, puno bi više koristila židovskoj etničkoj manjini u RH, a za građenje takvih odnosa ima prostora. Židovi su dio naše države i društva, nema nikakvog razloga za zaoštravanje odnosa.

Dapače.

Kod većine Hrvatskog naroda je prisutan pojačan senzibilitet za stradanje pripadnika židovske zajednice u prošlosti i svijest o potrebi građenju polivalentnih veza u budućnosti. Mogu samo izraziti žaljenje zbog nepotrebnog zastranjenja gospodina Krausa i nadu da će židovska zajednica prepoznati potrebu suradnje a ne agresivne oporbe.

Ne treba zaboraviti ni znatan dio predstavnika bošnjačke manjine, koji su, nakon odlaska gospodina Šefke Omerbašića, postali otvoreni eksponent „talibaniziranog Sarajeva“. Naravno, neka se nitko ne uvrijedi, i mnogi drugi, sredstvima iz državnog proračuna, nerijetko subverzivno djeluju i to treba “presjeći”!!

Ponavljam, sredstvima pravne države, ali odlučno i beskompromisno.

 

Prihvaćanje Hrvatske države, lojalnost prema njenim institucijama, djelovanje u interesu sigurnosti Hrvatske države i blagostanja njenih državljana, prava Hrvatskog naroda na suverenu političku volju, MORA biti conditio sine qua non, bilo kakvog legalnog udruživanja i djelovanja. Ovo stanje, u kojemu nas šačica profesionalnih antihrvata drži sputanim u “luđačkoj košulji”, mora se prekinuti.

Ponavljam, za početak, prekinuti financijske potpore, a nakon toga poduzeti i druge mjere.

 

Srbima, Talijanima, Romima, Bošnjacima, Židovima, i svim drugim jasno poručiti.

Punopravni ste Hrvatski Državljani, dobrodošli ste u Republici Hrvatskoj, Hrvatski Narod (kao većinski) će jamčiti sva vaša pojedinačna prava i slobode, kolektivno djelovanje na kulturnoj razini s ciljem očuvanja etničkog i vjerskog identiteta i podupirati takvo djelovanje financijskim sredstvima iz državnog proračuna.

No, Republika Hrvatska je unitarna država hrvatskog naroda i VAŠA, u mjeri u kojoj ste joj lojalni i doprinosite njenoj sigurnosti i blagostanju.

 

U njoj ne možete biti politički niti teritorijalni kolektiviteti.

Nemate pravo na političke programe koji će zagovarati bilo kakav oblik političke autonomije, a još manje disolucije institucija i instituta države i pravnog sustava.

Programi vašeg djelovanja ne mogu biti usmjereni protiv sigurnosti Hrvatske države i interesa Hrvatskog naroda.

 

Usudi li se Hrvatski narod (preko svog Sabora) to javno reći?

 

P.S. Da ne bude zabune, kao što su manjinske etničke zajednice (su)odgovorne za činidbe svojih predstavnika, tako je i većinski narod ODGOVORAN za pojedinačne ispade i „govor mržnje“ svojih neogovornih pripadnika.

Mi, Hrvati, nemamo razloga mrziti bilo koga.

Posebni ne smijemo upasti u zamke odioznosti prema bilo kome, zbog njegove etničke, vjerske, rasne ili bilo koje druge pripadnosti (u okviru legalnih i legitimnih socio-političkih pojavnosti)! Moramo biti politički zreli, demokratski kapacitirani i odgovorni, ljudski i kršćanski tolerantni.

Ali u obrani nacionalnih i državnih interesa beskompromisni, odlučni, hrabri, pravedni i uporni!!

 

  Ilija Vincetić /Hrvatsko nebo

3 thoughts on “Ilija Vincetić : MANJINE „naše“ ANTIHRVATSKE!

  1. Mi Hrvati imamo puno razloga mrziti , i to mnogo.Ali, ne mrzimo. Ne znam zašto je u nas ugrađen ovaj gen pokornosti, poslušnosti, manjka pobune…

    1. I da se razumijemo, bolje je NE mrziti. Mržnja izjeda ljude, pa onda poteršeliče,pomirtaju,povesne, pojakovine, pofrljaju…

  2. pa činjenica je da naši saborski zastupnici ne mare što radi pupovac i njegova klika četnika. isto je činjenica da ni naš predsjednik Vlade ne mari što radi pupovac, ni DORH ne mari što radi pupovac. znači nitko od političara ne mari što radi pupovac. narod sam mora odlučiti kako kazniti pupovca i slične. mislim da je jedini izlaz referendum o ukidanju saborskih zastupnika za manjine i ukidanje financijskih sredstava za manjine. ima prioritetnijih društvenih skupina u Hrvatskoj kojima su ta sredstva potrebnija, primjerice da država financira svaku novorođenu bebu sa značajnim sredstvima, majkama da financira porodiljni godinu dana sa pristojnim mjesečnim iznosima, izgradnju novih vrtića, škola, više stipendija za hrvatske studente…. ima potrebitih puno, zločin je trošiti naše novce na zločince kao što je pupovac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)