Ivona Juka : To je jezovito – dižem privatnu tužbu protiv Hrvoja Hribara

Vrijeme:1 min, 51 sec

 

U Studiju 4 HRT-a gostovala je glumica, scenaristica i redateljica Ivona Juka, osoba koju je, gostujući u emisiji Nu2, žestoko napao bivši ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar.

-On je izrekao stravične laži i to je utuživo. Danas idem kod odvjetnika i dižem privatnu tužbu protiv njega. To što je jučer napravio je bilo jezovito. Ja sam primila stotine poziva, ljudi nisu mogli vjerovati da se to događa – rekla je Ivona Juka komentirajući Hribarovu izjavu da je psihički bolesna i da ju je privodila irska policija.

Hribarova smjena s čela HAVC-a zbog nalaza Državne revizije dovela je do raznih prosvjednih akcija. Filmaši su, među ostalim, organizirali i prosvjedno okupljanje “Puk’o nam je film” u zagrebačkom kinu Europa. Komentirajući prosvjedno okupljanje, Juka je izjavila kako smo čuli puno stvari s jako malo argumenata.

-Mi smo se htjeli pridružiti inicijativi “Puk’o nam je film”, jer nama je u cilju očuvati HAVC kao neovisno tijelo. Nitko od nas nije za to da se politika ili bilo  kakvo drugo tijelo miješa u umjetničke slobode – dodala je Juka.

Pojasnila je kako u svim fondovima postoji kontrola koja pazi da bude sve financijski ispravno.

-To nije tijelo koje odlučuje tko smije snimati film, već pazi da se ne događaju ovakve stvari kakve su se već događale –  da članovi upravnog odbora sami sebi dodjeljuju novac, odnosno svojim tvrtkama i udrugama. To je komisija koja se može oformiti vrlo lako. Mi smo se toliko puta prijavljivali na ove natječaje po Europi i svaki put nam je dolazila revizija. Ta revizija nije postavljala pitanje o nacionalnosti glumaca, o tome koja je tema filma, već su samo provjeravali je li sve financijski ispravno – pojasnila   je Juka.

Osvrnula se i na inicijativu “Puk’o nam je film”.

-Kada smo zamolili članove inicijative “Puk’o nam je film”, a pročitali smo njihove točke i sa svima se slažemo, da uvrste još jednu – da članovi upravnog odbora i članovi vijeća ne smiju biti u interesnim skupinama s onima kojima dodjeljuju novac, oni su nas odbili. Odbili su nas i ne vidim jedan normalan razlog zašto su protiv toga – time zapravo poručuju da su za korumptivni i loš sustav – pojasnila je Juka.

 

M.M. /HrSvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)