FBiH pokušala negirati terorizam – dužna Anđelićima 200.000 KM

Vrijeme:1 min, 4 sec

 

 

…..Ustavni sud BiH zaključio je da je utvrđena povrjeda na pravično suđenje kao i odgovornost Federacije BiH koja je propustila i nije zaštitila hrvatske povratnike iako joj je to bila dužnost po Aneksu 7, Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, a kojeg su supotpisnice Republika BiH, F BiH i Republika Srpska, u dijelu o zaštiti izbjeglica i raseljenih.

Zaključeno je da FBiH, kao i počinitelj zločina, mora  obeštetiti oštećene te da je nad njima izvšen teroristički čin, kao i da je zločin nad povratnicima – zločin protiv države BiH.

Isto znači da će Federacija BiH i ubojica Muamer Topalović žrtvama terorističkog napada nad povratničkom obitelji Anđelić, isplatiti odštetu u ukupnom iznosu od nešto više od 200.000 KM kao i troškove sudskih postupaka.

Federacija BiH negirala terorizam kako bi izbjegla odgovornost i plaćanje odštete

Ovom presudom Ustavnog suda BiH ukinuta je presuda Vrhovnog suda Federacije BiH iz prosinca 2013. te se istom predmet vraća i koji je dužan po hitnom postupku donijeti novu odluku te u roku od dva mjeseca izvijestiti Ustavni sud BiH o poduzetim mjerama i izvršenju odluke……

Više na straniciHerceg-Bosna

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/02/20/fbih-pokusala-negirati-terorizam-duzna-andelicima-200-000-km/

 

Dnevnik.ba/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Herceg BosnaHrvatsko nebo

Odgovori