D.Majhen : Zašto nitko neće podržati Željku Markić u prijavi protiv Pupovca

Vrijeme:5 min, 58 sec

 

Možda ćemo najbolju sliku onoga što zastupa vlada Andreja Plenkovića imati prililke vidjeti u slučaju Željke Markić i prijave koju su ona i njega udruga U ime obitelji podigli protiv Pupovca i njegovog glasila srpske Novosti, koji (oboje) već godinama pljuju po Hrvatskoj i Hrvatima, ali zato uzimaju svaku kunu koje se mogu dokopati i šire mržnju i netrpeljivost na račun Hrvatske i Hrvata koji ih financiraju.

Da bude jasno, nemam ja ama baš ništa protiv humora, satire i fotomontaža. Dapače, volim se nasmijati. I da sutra netko napravi fotomontažu pretvarajući me u Hitlera, samo bih se nasmijala. Jer, to bi išlo na moj osobni račun. No, posve je druga stvar vrijedjati bez prestanka zemlju u kojoj živiš i koja te financira, širiti godinama laži o njoj i štetiti joj na svakom koraku. Tu prestaje svaki smisao za humor. Jer, tu humora i nema. Samo pokvareni i zlobni pokušaji urušavanja države koju nikada nisu htjeli i koja im je po defaultu neprijateljska država, ali ujedno i država koja zadovoljava sve velikosrpske apetite plativo u ustaškim kunama.

Svjedoci smo neprekidnog niza omaložavanja i vrijedjanja koje trpimo od strane srpskih Novosti. Od pok Tudjmana kojeg su prikazali u oralnom seksu sa telefonskom slušalicom, preko ismijavanja predsjednice, Katoličke crkve, kardinala Stepinca, slike Thompsona kojeg se kolje, a kruna svega, ismijavanje naše himne, koja je svakom Hrvatu svetinja.

Sve to Pupovac i društvo rade bez ikakvih posljedica po sebe, te za sve to redovno svake godine ponovno primaju novac, kako ne bi slučajno prestali sa pljuvanjem po Hrvatskoj u nedostatku sredstava.

Nitko se do sada nije sjetio to prijaviti kako spada, a UIO je uradila i više od toga, jer je tužbi priložila dokaze o tome kako Pupovac već godinama radi u sukobu interesa, dodjeljujući, na neki način, samom sebi novce i povrh svega, još je i nadležan za kontrolu istog.

I, što će se dogoditi?

Nadam se kako griješim, ali mislim – ništa.

Pupovac i srpske Novosti nastavljaju sa svojom rabotom, a na prijavu su odgovorili poslovično neduhovitom fotomontažom Željke Markić sa hitlerovskim brkovima, prozivajući je za sve i svašta. Ne bi me čudilo da ju uskoro optuže i za to da je skrivila smrt  70000000000000 Srba u Jasenovcu.

Usudila se žena taknuti u ono što je Pupovcu milije od ‘svete srpske zemlje’, ustaške kune kojima ih nagradjujemo za djelatnost uperenu protiv Hrvatske.

Nećemo govoriti o tome što bi se dogodilo da živimo u nekoj normalnoj, pravnoj državi. U takvoj državi Pupovac ne da ne bi izdavao protuhrvatski časopis, nego sigurno ne bi ni obnašao nikakvu dužnost na bilo kom odgovornom mjestu, a vrhunac karijere bi mu bio posao kuhara u zatvorskoj menzi.

O tome možemo samo sanjati.

No, ova prijava koju je UIO podnijela savršena je prilika da se konačno raščisti jednom za sva vremena nenormalan odnos koji Hrvatska ima prema financiranju svojih mrzitelja.

Mislim da će se ta prilika propustiti. Namjerno.

Nitko od vladajućih političara neće stati uz Željku Markić i UIO, osim vjerojatno Hasanbegovića i Brune Esih, al oni nisu Plenkovićeve dresirane pudlice. Jer, nitko neće udarati na Plenkijeve koalicijske partnere, četnike.

Kako se čini, ovi će im u skoroj budućnosti itekako trebati.

Unatoč tome što se to radi daleko skrivenije i što rijetko dolazi u javnost, očito je kako HDZova koalicija s MOSTom nije baš najčvršća i da svako malo naidju neki potresi koji bi ju mogli okončati.

Priznajem da mi je pomalo drago, jer se dobro sjećam što je sve MOST radio Karamarku koji ništa konstruktivno i dobrog nije mogao provesti zbog njihove neprestane opstrukcije. Da bi Plenković na kraju izjavio kako ‘HDZ ne može biti taoc jednog čovjeka’ i brže-bolje pojurio da zauzme njegovo mjesto.

Svi problemi koje Plenković ima sa MOSTom samo su maleni dio onih koje je imao Karamarko. Jer, Karamarko je pokušao napraviti nešto za Hrvatsku, dok Plenkovića za Hrvatsku nije ni malo briga. Nije to EU, pa da se zalaže i reklamira naokolo. Plenkovićev posao je pacifikacija Hrvatske, nakon čega očekuje dobro plaćeno mjesto u EU administraciji i to su svi njegovi interesi koji se tiču Hrvatske. Samim tim, manje je prostora za prijepore sa MOSTom.

Uz sve to, Plenković je napravio i ono što Karamarko nije htio, osigurao se dovodeći četnike na vlast, kako ne bi ovisio isključivo o MOSTu. I pri tome ni jedna cijena nije bila previsoka.

Možemo li dakle očekivati da bilo tko na odgovornom mjestu u HDZu podrži ovo što radi Željka Markić?

Ne bih rekla.

Ne samo da neće dobiti pomoć, nego mi se nekako čini da će biti i opstruirana i sve čekam kada će krenuti nova hajka na nju.

Ovdje se ne radi o tome volimo li mi Željku Markić ili ne, slažemo li se sa njenim stavovima, ili ne. Radi se o tome da svi imamo jednu zajedničku stvar koja nam smeta jer kontinuirano blati našu državu, a to su upravo Pupovac i njegove Novosti.

Kada kažem MI, mislim na hrvatski narod. Sa političarima, bar sa ogromnom većinom političara je stvar potpuno drugačija. Oni su ti koji već dugi niz godina donose odluke o financiranju tog protuhrvatskog uratka, pa se sukladno tome čini kako oni protiv onoga što tamo piše nemaju ama baš ništa protiv.

Općenito je situacija s četničkim Novostima perverznija da ne može biti perverznija. Srpske Novosti su danas daleko najekstremnije glasilo u Hrvatskoj i stup širenja mržnje i netolerancije, a ujedno su vjerojatno i glasilo koje troši najviše državnih novaca. Država direktno financira najodvratniju mrziteljsku propagandu protiv sebe same i protiv svih nas, i to pod krinkom zaštite nacionalnih manjina i tolerancije, a od toga niti jedan Srbin u Hrvatskoj nema nikakve koristi, osim par profesionalnih etnobiznismena. To je otprilike kao da vlada SAD-a financira glasilo Ku Klux Klana iz fonda za razvoj medjusobnog razumijevanja.

A ono što bi se svatko misleći trebao upitati je slijedeće:

Jesu li srpske Novosti bar malo prokrčile  Plenkovićev put kojim je došao na čelo HDZ-a i Hrvatske, sudjelovavši u sotonizaciji Karamarka, Kolinde, Hasanbegovića i ostalih?

I zašto nikada Plenković nije cilj njihovih bjesomučnih napada, a gore nabrojeni itekako jesu?

Meni se čini kako je to stari sistem u kojem ‘ruka ruku mije’ što se u konačnici i dokazalo participiranjem SDSSa u Vladi.

Tko će, dakle, podržati ovu inicijativu protiv Pupovca i njegovih četnika?

Crveni neće jer oni nikada ne udaraju na braću. HDZ neće jer čuva svog koalicijskog partnera.

A MOST? MOST ubija i posljednju nadu kako će se nešto rješiti pravosudnim putem, obzirom na to koliko su crvenih kadrova ostavili u svim pravosudnim tijelima, a poglavito neskirvenim obožavanjem od strane Petrova lika i djela Dinka Cvitana, za kojeg se borio valjda više nego što bi se borio za rodjenu majku. Dodajmo tome MOSTovske afere koje se redovno pomeću pod tepih, kojih ne spominju ni mediji a kamoli da dodju do pravosudnih organa, sve je savršeno jasno. Od MOSTa pomoći nema.

Ostale su stranke, čak i da nešto hoće uraditi, jednostavno s premalim utjecajem.

Kako se čini, Pupovac i društvo još će dugo tlačiti Hrvatsku i Hrvate,  a naše ponižavanje i njihovo financiranje, kojeg ni do sada nitko nije dovodio u pitanje, bit će cijena Plenkovićevog ostanka na vlasti.

 

Diana Majhen/Hrvatsko nebo 

5 thoughts on “D.Majhen : Zašto nitko neće podržati Željku Markić u prijavi protiv Pupovca

  1. Prognoza mi se cini realna. Mozemo se samo nadati da ce dr. Markic iz toga izici pametnija, tj nece vise mostovati kao kad se cipelarilo Karamarka. Mozda uspije stogod napraviti ako vrati povjerenje biraca.

  2. “Država direktno financira najodvratniju mrziteljsku propagandu protiv sebe same i protiv svih nas, i to pod krinkom zaštite nacionalnih manjina i tolerancije, a od toga niti jedan Srbin u Hrvatskoj nema nikakve koristi, osim par profesionalnih etnobiznismena.”
    Da, da, da!

    Nadajmo se da je ostalo makar malkoc časti.

  3. I ja dvojim da će od toga biti išta.Dakle, bilo bi lijepo, ali trenutno ostaje samo želja.Pupočeva snaga (dosada) leži u potpori Beograda i nepostojanju alternative u srpskoj zajednici te unutarhrvatskoj institucionalnoj jugonostalgiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)