HDZ u Kastvu misli ozbiljno: Šimunović-Perić-Barić-Gabrić

Vrijeme:1 min, 34 sec

Kastav, 15. veljače 2017. – HDZ u Kastvu misli ozbiljno. Krilatica je to koja će voditi tim ozbiljnih pretendenata za najodgovornije funkcije u gradu u kojem HDZ nikada do sada nije osvajao vlast.

 

 

 

 

Davorin Šimunović kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Kastva na predstojećim lokalnim izborima, a kao zamjenici predstavili su se Irena Barić i Josip Gabrić. Listu za Gradsko vijeće predvodi Hrvoje Perić.

Četvero kandidata predstavilo se jučer na mjestu gdje je 2009. po prvi put predstavljena i “Kukuriku koalicija”, u ispunjenoj gradskoj vijećnici Kastva.

– Na ovim izborima želimo ispisati posljednju stranicu te priče, pobjedom u srcu ”Kukuriku koalicije”. istakao je Davorin Šimunović, diplomirani inženjer građevine s više desetljeća iskustva u politici i privatnom poduzetništvu.

Hrvoje Perić, predsjednik GO HDZ-a Kastav naglasio je da je cilj pobjeda, a program kojim će pobjediti bit će naknadno predstavljen.


Irena Barić u svojoj je karijeri prošla put od djelatnice MUP-a, preko rada u Italiji do pobornice zdrave hrane aktivno uključene u LAG Terra Liburna, koja se bavi razvojem ruralnih područja RH, a na osnovu  projekata koji se financiraju sredstvima iz Europskih fondova.

 

 

 

 

 

Josip Gabrić,  predstavnik branitelja, mag.ing.aedif., u rat se uključio na četvrtoj godini fakulteta. Teško ranjen u Slavoniji oporavljao se na Kvarneru, gdje je našao svoju ljubav . Profesionalnu karijeru je nakon diplome s nagradom rektora na zagrebačkom sveučilištu gradio je u MORH-u, Liburnia Riviera Hotelima, sudski je vještak i čovjek mnogih talenata i interesa. Osim maketarstva i slikarstva, Josip Gabrić je pjesnik, čije je stihove na predstavljanju čitao glumac Ranko Lipovšćak.

 

 

 

 

Kastav se diči Nazorovim djelima i trolistom Laginja-Mandić-Spinčić. Dolazi vrijeme onih koji će oživjeti sjećanje na hrvatski predznak Kastva i kastavskih velikana. I riječima i djelima, sudeći po njihovim životopisima.

 

 

 

 

 

 

 

Vedrana Spadoni/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)