Hrvatsko nebo Vas poziva na braniteljsku glazbeno scensku predstavu i izložbu ratnih fotografija dragovoljaca HOS-a

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Čast nam je pozvati vas na braniteljsku glazbeno scensku predstavu i izložbu ratnih fotografija dragovoljaca HOS-a: Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku.

 

 

Ovo je prva Hrvatska edukativna glazbeno-scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji. Predstava je do sada izvedena u devedeset i sedam gradova i općina, a izazvala je veliku pozornost i oduševljenje publike svih dobnih uzrasta u Hrvatskoj i svijetu. U predstavi je do sada sudjelovalo preko 3500 izvođača (folklorni sastavi i dječji folklorni sastavi, muške i ženske klape, dječji i zborovi odraslih, pjevačke grupe, dječji orkestri, baletne i dramske skupine djece i odraslih, gangaši, reraši itd…) Našu predstavu je do sada pogledalo preko 20000 gledatelja u zemlji i svijetu. U braniteljskoj predstavi na gledatelja djeluju svjetlosni efekti koji izviru iz potpuno zamračenog prostora, zvukovi sirene opće opasnosti, eksplozije granata, prelijetanja zrakoplova, urlici i lavež pasa, mirisi svijeća i dima, glasovi glumaca koji se isprepliću sa zvučnim i svjetlosnim efektima uz  prikazivanje filma o obrani Vukovara.

Istovremeno se u simfoniju zvukova, mirisa, svjetla i tame, ubacuju pomno odabrane pjesme koje izvode lokalni folklorni sastavi te se tako narušava struktura sjetnih i neugodnih osjećaja pretvarajući sve negativno u optimizam, poštovanje i zajedništvo Hrvatskog naroda.

U predstavi sudjeluju djeca i odrasli članovi lokalnog folklornog sastava iz mjesta u kojem predstava gostuje jer na takav način predstavu oplemenjujemo hrvatskom narodnom baštinom  koja se ogleda u ljepoti narodnih običaja, nošnji, plesova i pjesama.

 

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)