Damir Pešorda : Potpis

Vrijeme:2 min, 50 sec

 

U posljednje vrijeme Državna revizija samo unosi nemir u bezgrješne ljevičarske krugove. Krenulo je s HAVC-om, a nastavilo s dnevnicama Milanovićevih savjetnika. Savjetnici bivšeg premijera navodno su na ime dnevnica za putovanja na koja uopće nisu išli inkasirali 307.785 kuna.

Nije to neka lova, ali kvari sliku o poštenoj ljevici i lopovskoj desnici. Stoga su prozvani drugovi – Tomislav Saucha, predstojnik Ureda premijera u Milanovićevo vrijeme, te Milanovićevi savjetnici Goldstein i Budak – digli graju čudeći se da itko normalan može posumnjati u njihovo poštenje. Traže da grafolozi vještače potpise i da policija i DORH utvrde o čemu se tu radi, tko im to podmeće.

  Mislim da od toga neće biti ništa. Poslovično oprezni DORH kad su u pitanju grijesi s lijeva pokrenuo se tek kad je izvješće Revizije došlo u medije iako je Državna revizija izvješće DORH-u poslala još 16. listopada. Sad će se to dugo i pomno istraživati i vještačiti i od toga, kako rekoh, neće biti ništa. Ako hrvatski organi gonjenja nisu još uspjeli otkriti šaljivdžiju  koji se potpisao kukastim križem na Poljudu, neće otkriti ni tko se potpisao u ovoj muljaži oko dnevnica. O poljudskom šaljivdžiji ni do dan-danas ne znamo ništa, osim da je vjerojatno nepismen dočim se potpisuje križem. Potpis na Poljudu protezao se na desetine metara preko stadiona pa opet ništa, tko će dešifrirati malene črčkice na osnovu kojih su isplaćene dnevnice!? Možda ministar Orepić raspiše nagradu do  5000 kuna onomu tko da informaciju o tomu kako je isparilo 307.385 kuna, ali imam nekakav predosjećaj da ni to neće pomoći.

  Uostalom iz policijskog sefa su nestali i znatno veći novci pa im policija uza sav trud nije uspjela ući u trag. Kad se malo razmisli, svotica od tristotinjak tisuća kuna svjedoči o skromnosti i poštenju SDP-ove vlasti. Organima gonjenja uspješno je umakla i ustavna sutkinja Ingrid Antičević Marinović. Sutkinja je skrivila lakšu prometnu nezgodu u Gundulićevoj ulici i pobjegla. Valjda dok se smiri i o svemu trijezno razmisli. Sutra je bila na raspolaganju organima gonjenja. Tvrdi da nije ni osjetila kad se sudarila. Ne preostaje nam ništa drugo nego joj vjerovati na riječ. Pipl mast trast Ingrid! I Hrvoju, i Tomislavu, i Slavku, i Nevenu, i Zoranu… Inače će sve otići dovraga, a ponetko možda i do Cvitana. Srećom da je Cvitan uviđavan čovjek kad su drugovi u pitanju.

Otkako se počelo šuškati o ponovnom uvođenju obveznog služenja vojske, mediji se raspisali o tomu tko od aktualnih političara nije služio vojsku. Tako smo saznali da je premijer bio anemičan, a Petrov, Bernardić i Šprlje kratkovidni. Čak je i Pernar uspio izbjeći služenje vojske, navodno ga je boljela kralježnica. Samo Jakov Kitarović nije našao nikakav zgodan izgovor. Iz čega je razvidno da ni kao mlad čovjek nije imao talenta za politiku. Srećom imao je ukusa. Tako je dogurao do časti prvog gospodina živopisne zemlje stisnute između srednje Europe, Mediterana i Balkana.

Unatoč kosturima iz ormara SDP nalazi vremena za obračun s omraženim HDZ-om. Valjda je netko rekao Bernardiću da mora krenuti u napad na Plenkovića i HDZ ako se želi održati na čelu SDP-a. Ali ne ide to njemu. Koliko god da se trudi, ostavlja mlak dojam. Kao da je on anemičan, a ne Plenković. Nije onda ni čudo njegov potpis u SDP-u Fred Matić vidi kao otisak vjeveričje capice.

 

Damir Pešorda/HRSvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)