HNS BiH : Nacionalističko-antifašistički govor mržnje

Vrijeme:2 min, 30 sec

 

Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine reagiralo je na članak, objavljen na portalu Vijesti.ba, ocijenivši isti nacionalističkim govorm mržnje.

 

 

10.02.2017. / 23:00h BiH – Aveti ustaštva u režiji Ile Vrljića

Živi fašisti uznemiravaju mrtve i žive antifašiste

Živi fašisti uznemiravaju mrtve i žive antifašiste
Odjel za Drugi svjetski i domovinski rat Hrvatskog narodnog Sabora, na čijem je čelu Ilija Ile Vrljić, sinoć je u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru organizirao projekciju dokumentarnog filma “Huda jama – strogo čuvana tajna”. Film govori o sudbini ubijenih po završetku Drugog svjetskog rata u jami rudnika u slovenačkom mjestu Laško.

Nakon projekcije u Kosači, organizirano je devastiranje Partizanskog spomen groblja u Mostaru koje je ponovo oskrnavljeno i “ukrašeno” kukastim krstovima i velikim slovom U. Nije poznato da li je i ova manifestacija organizirana od strane Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat HNS-a i Ile Vrljića, ali je koincidencija, tematika, sadržaj i rukopis gotovo identična.

Ne treba nas sve skupa čuditi zašto danas u Mostaru živi fašisti uznemiravaju mrtve i žive antifašiste. Aveti fašizma i danas su prisutni u Mostaru i, što bi Mostarci rekli, nisu u ilegali nego se “pitaju”.

Ne treba nas čuditi što ulicama koje nose imena ustaških krvnika danas korača ustaška mladež koja uništava antifašističke spomenike. Oni misle da je to što rade ispravno i misliće tako sve dok Odjel za domovinski i Drugi svjetski rat HNS-a na čelu sa Ilom Vrljićem ne organizira projekcije filmova o Jasenovcu i Staroj Gradišci ili o Heliodromu i Dretelju. Kada bi se, osim o Hudoj jami i Blajburgu, govorilo i o jamama Radača, Bahtijevica i Rimski bunar na Gorancima, gdje su svirepo ubijeni, bačeni i kasnije zabetonirani Bošnjaci i Srbi – Mostarci u minulom ratu.

Bilo bi zanimljivo šta bi nam Ilija Ile Vrljić, osumnjičeni za ratni zločin, HDZ-ov tajkun i HNS-ov šef odjela za Drugi svjetski rat i Domovinski rat, mogao reći o ovim jamama.

Ko je ubijao, a ko betonirao Mostarce.

I.M.

(Vijesti.ba)/http://vijesti.ba//clanak/

 

Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine čijim dijelom je i Odjel za drugi svjetski i Domovinski rat, najodlučnije osuđuje vulgarna podmetanja, izljeve šovinističke mržnje i širenje nacionalne netrpeljivosti u gore navedenom članku.

Kako bismo saznali prave motive i namjere spomenutog novinarskog pamfleta, nužno je zapitati se kome smeta istina o zločinima počinjenim nad Hrvatima tijekom Drugog svjetskog rata i poraća o čemu govore knjiga i film “Huda jama – strogo čuvana tajna”. Odgovor je: onima koji i danas mrze Hrvate onako kako su ih mrzili komunistički zločinci koji su, nakon završetka Drugoga svjetskoga rata, samo u jamama i oknima  slovenskih rudnika ubili više od 20.000 tisuća ljudi, mahom Hrvata katoličke i islamske vjeroispovijesti. Razlika je samo u tome što je kod ondašnjih mrzitelja ishodište bilo ideološka mržnja, a kod ovih današnjih nacionalna mržnja.

 

……..Više na stranici Herceg-Bosna 

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/02/11/hns-bih-nacionalisticko-antifasisticki-govor-mrznje/

 

 

Hrvatsko nebo /Herceg Bosna /http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)