BiH jedina nije bila na skupu o uništenju Islamske države

Vrijeme:50 sec

 

ZEMLJA REGIJE

U State departmentu su istakli da je cilj radionice upoznati sudionike konferencije s naporima SAD da kapaciteti ISIS-a budu reducirani, a u krajnjoj liniji i potpuno uništeni.

“Balkanskim vladama smo skrenuli pažnju na terorističke ratnike koji se vraćaju iz Iraka i Sirije, kao i na način djelovanja pripadnika ISIL-a u organizovanju operacija izvan njihovih teritorija”, naveli su u priopćenju. Dodali su da su sudjelovali istražitelji, tužitelji, granični policajci, službenici za sankcije, političari i eksperti iz oblasti utjerivanja zakona, državne sigurnosti i ukidanja financijskih mreža za financiranje terorističkih operacija.

“Sudionici su se usuglasili o potrebi regionalne suradnje i da će uložiti napore u sprečavanju operacija ISIS-a izvan njihove teritorije, te da će se posvetiti problemu povratka stranih ratnika iz Iraka i Sirije”, navedeno je u priopćenju.

 

 

Više na stranici Herceg Bosna

 

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/02/03/bih-jedina-nije-bila-na-skupu-o-unistenju-islamske-drzave/

 

Večernji.ba/http://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

2 thoughts on “BiH jedina nije bila na skupu o uništenju Islamske države

  1. Viši znanstveni suradnik u Hrvatskom institutu za povijest dr. Ivo Lučić govorio je o nezainteresiranosti medija u Hrvatskoj za rat u BiH.

    – U hrvatsko-muslimanskim sukobima ubijen je 1051 hrvatski civil, od čega 221 dijete. Muslimanske snage imale su 331 logor i zatvor, u kojima su bila 14.444 Hrvata, od čega 10.346 civila. 632 logoraša su ubijena, a 50 ih je ubijeno posebno okrutno, ritualnim odsijecanjem glave – naveo je Lučić.

    Zar nakon ovoga nije jasno odakle dolaze preteče današnjeg ISIL-a i tko se protiv njih prvi borio na tlu Europe.
    Zar se i ovdje ne krije odgovor na pitanje zbog čega BiH nije bila na ovome skupu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)