Drago Hedl i “kurata” sreća

Vrijeme:2 min, 4 sec

 

Drago Hedl u svojoj službenoj biografiji sebe samodopadno atribuira nagrađivanim istraživačkim novinarom (odlikovao ga je Ivo Josipović), usamljenim i hrabrim reporterom, scenaristom (srpsko-hrvatskog filma, „Vukovar – posljednji rez“), književnim kritičarem i književnikom, borcem za ljudska prava i promicateljem istine o domovinskom ratu.

Međutim Drago Hedl je za mnoge najobičnije polupismeno agitpropovsko piskaralo koje preskače svoje klevetništvo (pravomoćno proglašen krivim) i plaćeničko antihrvatsko piskaranje u „Feral Tribune-u“, „Novom listu“ od prvog dana srpsko-četničke agresije na Hrvatsku. Poznat je kao komunistički Glavni urednik „Glasa Slavonije“ (1986. – 1991.) koji je s pozicija komunističke doktrine proganjao „hrvatske klerofašiste“ i sve koji su afirmativno pisali o Crkvi, a posebno se isticao svojom izjavom da je kardinal Alojzije Stepinac „krvnik među svecima“.

Sve je to provjereno, dokazivo i poznato, koliko god se antifa i komunistički novinarski zdrug u HND-u trsi Draga Hedla prikazati eminentnim novinarskim perom, intelektualcem i promicateljem demokracije, no ipak možda je ipak najzanimljiviji onaj dio koji se diskretno spominje u njegovoj službenoj biografiji, da je bio „poučavatelj mladih novinara s Balkana“, tj. mentor svima koji su svoja novinarska pera upirali protiv samostalne i suverene Hrvatske. Koliko  ti mladi novinari (s Balkana?) mogu biti opasni za islužene novinarske veličine izašlo je na vidjelo ovih dana kad je Drago Hedl, sudeći prema neslužbenim informacijama, hospitaliziran u Osječku bolnicu s dosta neobičnom dijagnozom: trostrukom frakturom penisa(?). Kako je prošao njegov mladi partner, koji je navodno također zatražio pomoć, neka utvrde istraživaćki novinari i tako zasluže nagradu onih koji su nagrađivali i samog Hedla?

Kako se spužvasto tkivo u penisu (corpus spongiosum) uopće može slomiti, i to na tri mjesta(?), te u koga je, i kako, stari nagrađivani novinarski mentor upirao da je došlo do takve frakture penisa nije do kraja jasno i bilo bi lijepo to pročitati iz pera samog istraživačkog novinara ili nekog kome je taj slučaj poznatiji nego potpisniku ovih redova. Tim više jer je u medicinskoj patologiji poznata činjenica da staračka pohota, naročito ako je pojačana plavim tabletama, u srazu s živahnim mladenačkim tijelom – može završiti s traumom. Kad se pri srazu dogodio čak trostruki lom penisa, onda je to doista “kurata” sreća.

Nakon ovog incidenta, mnogi su skloni trvrdnji da u pravi kontekst treba staviti Hedelovo istraživačko novinarstvo i slučaj maloljetničke prostitucije u Domu za odgoj djece i mladeži, na Vinkovačkoj cesti 61, jer možda je Hedelovo istraživanje bilo tek pokrivanje vlastitog učešća u toj svinjariji? Moguće da je otkrio da ne bude otkriven?

 

Janoš Ferenc/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

4 thoughts on “Drago Hedl i “kurata” sreća

Odgovori