ZORICA VUKOVIĆ: NE BOJ SE, STADO MALO…

Vrijeme:5 min, 9 sec

 

Don Stefano Gobbi u Fatimi

Kad sam na prvi dan godine 2013. otvorila Sveto pismo, pogled mi se zadržao na Evanđelje po Luki 12:32: „Ne boj se, malo stado. Vašemu se Ocu svidjelo da vam dade kraljevstvo.“

 

Sjetila sam se da sam u tzv. Plavoj knjizi (Stefano Gobbi, Svećenicima Marijinim predragim sinovima, Svećenički marijanski pokret, Zagreb, 1998.), pročitala ovu poruku koju je Gospa preko svoga sluge  don Stefana Gobbija uputila Hrvatima 20. rujna 1996. prilikom njegova boravka u Zagrebu.

 

Ova je poruka danas i te kako aktualna.

 

 

Don Gobbi  je, na Gospin poziv, osnovao Svećenički  marijanski pokret i kao njen „glasnogovornik“ putovao je svijetom, prenoseći poruke koje mu je Gospa po unutarnjem nadahnuću saopćavala.

Svećenik Izidor Jedvaj, DI

Poticaj za osnivanje Pokreta dobio je u Fatimi 28. svibnja 1972., kad je stajao pred kapelom ukazanja. Gospa mu je počela govoriti. On se uplašio, a Majka mu je rekla: „Ne boj se, ja sam ta koja ti govori. Želim preko tebe osnovati  jedno djelo koje će biti velika pomoć Crkvi za buduća vremena.“ Gospa od svećenika traži posvetu i predanje njezinu Bezgrešnom Srcu, ljubav prema papi i širenje pobožnosti prema Srcu Marijinu među vjernicima.
Marijanski pokret priznat je od Crkve u srpnju 2013. To je inicijativa koja želi učiniti više dobra Crkvi, vlastitim životom vjernika,  molitvom i žrtvom. Pokret u Hrvatskoj broji oko šezdesetak  svećenika. Njihov predvodnik je Izidor Jedvaj, DI. Svaku prvu subotu u mjesecu u Crkvi Bezgrješnog srca Marijina, na Jordanovcu u Zagrebu,  održavaju se susreti, tzv. Cenakuli .

 

Kad je boravio u Zagrebu 1996. godine, Gospa je preko don Gobbija poručila:

 

„Kako sam zadovoljna  Cenakulom koji si ovdje imao sa svećenicima i vjernicima mog Pokreta kojem je predsjedao Kardinal Nadbiskup (F. Kuharić) koga veoma ljubim i štitim.

 

Na ovaj se narod moj ‘protivnik’ razbjesnio, donoseći u nju tešku kušnju nasilja i rata. Kolike su patnje morala podnijeti ova moja djeca! Ja sam se zauzela da dobiju veliki dar oslobođenja i mira. Ali sad vas očekuju još veće muke.

 

Ne boj se malo stado. Ocu Nebeskom se svidjelo dati vam kraljevstvo mog Bezgrješnog Srca. Ja sam vam se očitovala i vi ste prihvatili s velikodušnošću moje male djece. Sada vas mogu povesti, kao nebeska vrtlarica u svjetlom vrtu vaših duša, na put čistoće, ljubavi i svetosti, vježbom svih kreposti koje su mi drage. Tako vas svaki dan predajem kao žrtve zadovoljštine Božjoj Pravdi kako bi (Bog) mogao izliti na svijet pročišćujuću Milost svoga Božanskog milosrđa.

 

Ne boj se stado malo. Vaša nebeska Majka udijelila vam je dar da se okupite sa svih strana u Njezinu pobjedničku četu. Došao je čas odlučujuće bitke. Sotona je već došao do vrhunca svoje moći i sada, također i u Crkvi, dovršit će (svoje djelo), koliko mu je Gospodin dopustio za Njeno najbolnije čišćenje. Časovi, koje ćete proživjeti, spadaju među najvažnije, jer svi događaji koje sam vam prorekla, ispunit će se.

 

Ne boj se malo stado. Isus vas je okupio u nebeskom pašnjaku svoje božanske Ljubavi. On vas vodi savršenom ispunjenju Očeve Volje. Isus želi biti od vas proslavljen. Došao je čas u kojem ćete Isusa savršeno proslaviti. Vi ste utjeha njegovoj napuštenosti; vi ste duboka radost njegova Božanskog srca.

 

–Ne boj se malo stado. Budite moja mala djeca, koju sam okupila sa svih strana svijeta, za veliku bitku između Boga i Sotone, između sila dobra i sila zla. Gospodin će pobijediti preko Mene, svoje male Sluškinje. Ja ću pobijediti pomoću vas, moja mala djeco. Ono što se dogodilo u ovom narodu postaje znak za sve. Zbog svoje vjernosti Isusu i vašoj nebeskoj Majci, Crkvi i Papi, Sotona je navalio na nju, u pokušaju da je uništi. Imajući na umu ovaj cilj, udružile su se sve sotonske i masonske sile. Međutim, Ja sam sama označila čas njihova poraza.

 

Tako  će biti za čitavo čovječanstvo. Zato vas pozivam na pouzdanje i nadu.

 

Ne boj se malo stado. Vama je povjereno poslanje da ostvarite trijumf mog Bezgrješnog Srca u svijetu.”

 

Dok u svakodnevnim zavijanjima i proglasima kojekakvih GONG-ova, Dokumentaa, incijativa „Dobro došli“ i svih mogućih i nemogućih platforma, djeluje izljev mržnje i  nametanja vlastitih stavova, ova poruka ulijeva nadu. Uostalom: „ Ni vrata paklena neće je nadvladati.“ Našu svetu Kristovu Crkvu.

 

Prekrasno svjedočanstvo dao je  Ivan Ike Mandurić, isusovac, koji je 28. i 29. svibnja 2015. sa don Damirom Stojićem i još nekim svećenicima došao k prosvjednicima braniteljima-invalidima na koje je tadašnja policijska vlast poslala specijalce.

Ike Mandurić na ulazu U crkvu sv. Marka

U Glasniku Srca Isusova i Marijina, siječanj 2017. (4-15), on svjedoči da je na Trgu sv. Marka te noći susreo zlo, iskonsko zlo, samoga Sotonu i njegovu  beskrajnu mržnju. Kada su specijalci nagrnuli na vrata crkve, pater Ike se probio iz crkve kroz lanac koji su napravili branitelji na vratima, i neobjašnjivo i neustrašivo stao pred kordon policije koja je ustuknula pred njim.

Ike Mandurić na ulazu U crkvu sv. Marka

Nije mogao objasniti što se dogodilo.

 

Kad je s grupom mladih  gostovao na Žumberku, u župi Kalje, župnik ga je predsavio, između ostalog, i kao onoga koji  je zaustavio policiju pred Markovom crkvom. Pater Ike znao je da to nije učinio on i bilo mu je neugodno. U tom momentu pogled mu je pao na oltar, na jedan kip.

„Teško je objasniti kako u takvim časovima nastaje unutarnja jasnoća i sigurnost u sud koji se stvori u vama, ali poznat mi je i od prije. Tog časa sam s potpunom sigurnošću shvatio da znam odgovor: bio je to Arkanđeo Mihael.“

Jesu li nam onda jasne poruke koje do nas dolaze svaki dan? Nije ta duhovna bitka karakteristična samo za Hrvatsku. Posljednjih dana smo svjedoci velike demokracije u SAD, a bilo je toga u Mađarskoj, Poljskoj i svagdje gdje djeluju sile zla. No, mi vjerujemo da je ni vrata paklena neće je nadvladati.

Zato: „Ukrijepite ruke klonule,  učvrstite koljena klecava!  Recite preplašenim srcima:  »Budite jaki, ne bojte se! «“, Iz 35, 3-4

 

 

Zorica Vuković/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)