ZAGREBAČKI RAČUNALNI SAVEZ Ova donacija pokazuje da centar učeničke izvrsnosti prepoznaju i “Kostelići” hrvatskog gospodarstva

Vrijeme:2 min, 23 sec

 

Ulaganje u ljudske potencijale i poboljšavanje uvjeta rada s darovitima pokazuje da se cijeni ono najvažnije, a to je rad i skrb o usavršavanju darovitih.

 

Nakon visokih priznanja Grada Zagreba, predanog rada i dokazivanja, savezu je dodijeljen gradski prostor površine 320m2 u Vlaškoj 81/F, 1. kat. Iako savez ima stalnu i vrijednu potporu grada, za sanaciju, uređenje i opremanje potrebna su i velika dodatna sredstva.

Projekt centra učeničke izvrsnosti i njegova video prezentacija završena je u studenom 2014. i javno objavljena na Svjetski dan mladeži 10.11. Dvije godine kasnije, na isti dan, započela prva od ukupno četiri faze projekta sancije i prenamjene, kako bi se ovaj strukturno inspirativan prostor pretvorio u istinski učenički centar izvrsnosti.

Zahvaljujući donatorskom lancu ZRSObit i potporama dobrih ljudi i društveno odgovornih poduzeća, prvu fazu ostvarujemo vlastitim snagama, rekao nam je predsjednik Saveza, i dodao da su ljudski potencijali najvažniji nacionalni resurs, i da darovite učenike valja poticati i pratiti njihov razvoj još od osnovne škole, kako bi ih po završetku školovanja čekale poslovne šanse koje su i u njihovom i u ukupnom nacionalnom interesu.

Ne posustajati i ne odustajati

To je na svoj osobit način prepoznala i uprava Grupe KONČAR i odlučila podržati savez u njihovim namjeri da urede specijalistički centar za programiranje na koji će se moći osloniti više od sto i pedeset zagrebačkih škola. Prepoznavajući ukupne napore i ovaj projekt saveza, na maloj svečanosti povodom Dana KONČARA predsjednik uprave Darinko Bago uručio je donaciju predsjedniku saveza Rikardu Dimiću, i time simbolično zaželio Zagrebačkom računalnom savezu uspjeh u realizaciji njihovog životnog projekta.

Sudionici svečanosti bili su i najbolji studenti prve i druge godine Tehničkog veleučilišta Zagreb, kojima je dekanica dr.sc. Slavica Ćosović Bajić uručila zaslužene nagrade.

Predsjednik saveza iznimno je zadovoljan dobivenom donacijom: “Uručenje donacije od sjajne kompanije s devedeset i šest godišnjom tradicijom, shvaćam kao snažnu potporu savezu, ali i kao poziv donatorovim partnerima, te svim ostalim subjektima da u okviru vlastitih mogućnosti podrže ulaganje u rad i poboljšanja uvjeta rada s darovitima.

Kada se radovi završe, u prostoru će se održavati raznovrsne radionice, natjecanja i programerske vježbe za sve uzraste. Tri velike učionice i dvije manje opremit će se sa sedamdesetak računala, tako da će u prostoru osim za darovite, biti mjesta i za osobe sa smanjenom pokretljivosti, umirovljenike i druge ciljne skupine.

– Ova donacija iznimno vrijedna pokazuje da naš projekt prepoznaju i “Kostelići” hrvatskog gospodarstva, no vesele nas i najave novih donacija. Nastavljamo se boriti, rekao nam je tajnik saveza Zdravko Škokić.

Ulaganje u ljudske potencijale i poboljšavanje uvjeta rada s darovitima pokazuje da se cijeni ono najvažnije, a to je rad i skrb o usavršavanju darovitih.Valja ići prema cilju, ne posustajati i ne odustajati. Kostelići to znaju.

Večernji List/http://www.vecernji.hr/hrvatska/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)