Navik živi Janko Bobetko 10. siječnja 1919. – 2017.

Vrijeme:58 sec

„…što čovjek više može dati i koji je to primjer jači i uvjerljiviji od onoga da golim prsima je spreman i brani svoju zemlju.“  (Janko Bobetko)

 

„Ono što se događa, ono što će se dogoditi, jeste izvršenje povijesnih obaveza koje imamo prema svom hrvatskom narodu. Iz tih razloga, nemojmo gubiti vrijeme, nemojmo se razbijati, mi smo sinovi hrvatskog naroda, nemojmo prebrojavati lijevo i desno, od nas povijest traži, pripremite se i vratite se na granice vaše domovine… Na odnosu prema ratnicima hrvatske domovine, prema ljudima koji su dali svoje živote, prema ljudima koji će ih dati, Hrvatska polaže povijesni ispit sama pred sobom, tu Hrvatska prolazi ili dobiva negativnu ocijenu. Iz tih razloga, vi morate stvarati organizacije koje će štititi dostojanstvo, materijalnu situaciju i sve ono što će u krajnjoj liniji glasiti: ponosan sam na svoga oca koji je pao jer zemlja u kojoj živim vodi računa o dostojanstvu moga oca, vodi računa o dostojanstvu mene.“

Janko Bobetko (Crnac kraj Siska, 10. siječnja 1919. – Zagreb, 29. travnja 2003.) general Hrvatske vojske i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske od 1992. do 1995. godine.

 

Hrvatsko nebo

2 thoughts on “Navik živi Janko Bobetko 10. siječnja 1919. – 2017.

  1. Jedini čovjek kojemu su dubrovčani spontano na Stradunu zapljeskali! Nećemo ga zaboraviti. Nećemo zaboraviti ni žestoku kampanju koja se vodila protiv njega, to je bilo nešto nepojmljivo.

Odgovori