DORH utvrdio: Svjedoku protiv Udbe život bio ugrožen; Ostojiću kaznena

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:4 min, 19 sec

 

Da se stvari ipak mijenjaju potvrđuje i dopis koji je svjedok upravo primio, a zbog kojeg je odlučio podići kaznenu prijavu protiv tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića

 

Svjedok na suđenju u Minhenu o kojem su mediji opširno pisali kada je bio prisiljen bježati u Njemačku u travnju prošle godine, danas je od Općinskog državnog odvjetništva dobio potvrdu kako mu je bio ugrožen život te da mu je provaljeno u zgradu u kojoj živi u Zagrebu.

 Iako je zbog svega Ivan Krmpotić zatražio zaštitu policije i ministra Ranka Ostojića, nitko nije našao za shodno zaštititi svjedoka protiv Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, pa je isto učinila njemačka policija.

Sa suprugom je sklonjen u sigurnu kuću u kojoj je boravio više od dva mjeseca, a iako je tijekom višegodišnje suradnje s tužiteljstvom u Minhenu pisao brojnim ministrima – nitko mu niti jednom nije odgovorio niti na jedan dopis!

Da se stvari ipak mijenjaju potvrđuje i dopis koji je upravo primio, a zbog kojeg je odlučio podići kaznenu prijavu protiv tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

– Iako ne znam zašto im je trebalo toliko dugo, drago mi je da je pravda spora ali ipak dostižna. Zagrebačko odvjetništvo potvrdilo je da mi je provaljeno u zgradu i da mi je život bio ugrožen. Ako su i oni to sada potvrdili, zašto mi onda policija nije pružila zaštitu? Zašto sam morao bježati iz zemlje? Zašto je Ranko Ostojić lagao kada je na konferenciji za novinare rekao da ne zna ništa o prijetnjama koje su mi upućene te da nisam zatražio zaštitu?, kazao nam je Ivan Krmpotić u kratkom telefonskom razgovoru.

Kako doznajemo, Krmpotić je već predao kaznenu prijavu protiv tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića zbog zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno nepostupanja u zaštiti građana Republike Hrvatske, što mu jamči Ustav.

U kaznenoj prijavi navodi i kako je prijetnje do sada prijavljivao brojnim ministrima u Vladi Zorana Milanovića, na koje nitko nikada nije reagirao, te se poziva na telefonske ispise tog kobnog 18. travnja, kada je u nekoliko navrata pokušao dobiti zaštitu za sebe i svoju obitelj. Portal direktno.hr ekskluzivno je objavilo sadržaj prijeteće poruke koja mu je ostavljena u poštanskom sandučiću, te da mu je provaljeno u zgradu u kojoj živi u Zagrebu.

 

direktno.hr/http://direktno.hr/Hrvatsko nebo

Kaznena prijava protiv Ranka Ostojića

Državno odvjetništvo
Zagreb, Gajeva 30
n/r Dinka Cvitana, ravnatelja

KAZNENA PRIJAVA PROTIV MINISTRA UNUTARNJIH POSLOVA RANKA OSTOJIĆA,
SAVSKA CESTA 39, 1000 ZAGREB

Ovim putem podnosim kaznenu prijavu protiv ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, što je obavijestio hrvatsku javnost zanijekavši moju ugrozu koja mi se dogodila 18-og na 19-og travnja 2015. godine, kada mi je provaljeno u zgradu u kojoj stanujem, ostavljena prijeteća poruka te provaljeno u poštanski sandučić sa sadržajem da se pazim na predstojećem svjedočenju u Minhenu, protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, a bio sam u svojstvu svjedoka obrane u postupku ubojstva Stjepana Đurekovića.
Razlog prijetnje i provale u zgradu imao je za čin da me se onemogući da svjedočim, jer sam uredno preko Kaznenog suda u Zagrebu kao svjedok dobio poziv na suđenje u svibnju 2015-godine.
Iako sam o svemu obavijestio policiju (postoje dokazi) i zatražio zaštitu 8. policijske postaje – ista me je odbila zaštiti, mene i moju obitelj, zbog čega sam bio prisiljen skloniti se u sigurnu kuću u Njemačku.
O svemu tome ministar Ostojić je na konferenciji za novinare negirao da sam zatražio policijsku pomoć (molim provjeriti iskaz, citiram ministra Ostojića – “Niti je ministar unutarnjih poslova osoba koja štiti svjedoke, niti je točan podatak o tome da sam zaprimio bilo kakve informacije i obavijesti od gospodina Krmpotića o ugrožavanju”, kazao je Ostojić na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade 30.travnja 2015), a da sam zatražio pomoć vidljivo je i iz dopisa Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu br. KR-DO-1141/2015 od 10. prosinca 2015. godine.
Mogu Vam dostaviti i navedenu obavijest u kojoj je utvrđeno da je 8. policijska postaja izvršila postupanje i obavijestila ODO samo o provali na ulazna vrata zgrade gdje stanujem a ne i ostale ugroze (mog vlastitog poštanskog sandučića i prijeteće poruke ostavljene u njoj).
Stoga tražim od glavnog državnog odvjetnika da postupi sukladno zakonskim propisima i podigne kaznenu prijavu protiv ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića radi lažnog prikazivanja činjeničnog stanja i odbijanja pružanja zaštite meni i mojoj obitelji, a sve u cilju da ne idem svjedočiti na suđenje u Minhen.
Također sam namjeravao pristupiti prostorijama DORH-a i u telefonskom pozivu mi je odbijen zahtjev da osobno dođem u Gajevu ulicu u Zagrebu, već da isto jedino mogu učiniti pismenim putem, što upravo činim.
Također tražim glavnog državnog odvjetnika da od mene uzme cjeloviti iskaz sa svim dokazima koje posjedujem (zahtjeve za zaštitom koje sam uputio Mladenu Bajiću, Ranku Ostojiću, Orsatu Miljeniću, ispise telefonskih poziva MUP-u, 8. policijskoj postaji i Ranku Ostojiću te Vitomiru Bijeliću) kako bi se u potpunosti utvrdilo činjenično stanje nepostupanja u mom slučaju po službenoj dužnosti zaštite građana RH, te podigne kaznena prijava protiv tadašnjeg ministra unutarnjih poslova zbog zlouporabe položaja i ovlasti, a sve u cilju zastrašivanja svjedoka na suđenju u Minhenu.

S poštovanjem

Ivan Krmpotić
Ivana Lučića 12, Zagreb

u Zagrebu, 7. siječnja 2016. godine

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One thought on “DORH utvrdio: Svjedoku protiv Udbe život bio ugrožen; Ostojiću kaznena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.