VIDEO Markovina: Hercegovački šljam živi u Splitu, Dalmatinci su maliciozni

Vrijeme:1 min, 32 sec

 

NOVA ŠOKANTNA SNIMKA

Split se promijenio nevjerojatno. On je prvo prošao jednu vrstu fašizma u Lori s onim logorom, s protjerivanjem Srba, rekao je sadašnji predsjednik Nove ljevice

Kontroverzni čelnik Nove ljevice Dragan Markovina opet šokira! Naime, isplivale su nove sporne izjave u kojoj je napao Dalmatince i Hercegovce.

Riječ je o starom razgovoru iz kojega su neki sporni dijelovi već objavljeni, no u javnost je isplivala nova snimka tog razgovora, ništa manje šokantna.

Na upit jesu li Splićani njegovu obitelj i njega tretirali kao izbjeglice, rekao je da i jesu i nisu.

“Prvo su nas tretirali užasno što mi je mama Srpkinja. Nitko vam to nije, znate kakvi su Dalmatinci, pustite vi ovu otvorenost, deranje na ulici, ali Dalmatinci su isto maliciozno podli ljudi. Znači, nikad vam ništa neće reći u facu, posebno otočani. Uvijek je to nešto sa strane. S nama je to uvijek bilo prekrasno ovako kad bi se vidjeli, ali ja sam znao što govore inače, kako se ponašaju i sve skupa. Još ono – otac kao komunjara, u to doba posebno, Jugoslaven. Naravno, ne svi, ali dobar dio ovih koji su se voljeli dokazati kao Hrvati. l ne mogu reći da nas je itko šikanirao i tjerao, sigurno. Znali smo da smo tamo doma, mnogi su dolazili i pitali je li što treba i tako dalje”, rekao je Markovina.

Dodao je da se Split ‘užasno promijenio’ te da o tome puno piše.

“Split se promijenio nevjerojatno. On je prvo prošao jednu vrstu fašizma u Lori s onim logorom, s protjerivanjem Srba, sa svim skupa. Smiljko Šagolj (preminuo 2013. op.a.) recimo živi u Splitu, ovaj Jadranko Topić, ratni zapovjednik HVO-a, sav taj hercegovački šljam iz Herceg Bosne vam živi u Splitu. To ne možete izbjeći”, rekao je Markovina u snimci koju možete pogledati ispod.

 

direktno.hr/http://direktno.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori