Video: Napad 7.000 članova ljevičarskih i feminističkih organizacija na katedralu Svetog Ivana Krstitelja u Argentini (Katedralu pokušali spaliti, mediji iz EU prešutjeli ovaj događaj)

Vrijeme:1 min, 5 sec

 

NASILJE: Divlji prosvjedi u Argentini: Kad nisu uspjeli katedralu, zapalili lutku pape Franje

 U upadu u katedralu spriječio ih živi zid oko 1.500 mladih katolika.

 

Na Stari kontinent sa zakašnjenjem dolaze detaljnija izvješća iz Argentine, gdje su se 23-25 studenog 2013. godine., održavali divlji prosvjedi ljevičarskih i feminističkih organizacija. Poprište najžešćih događanja bio je grad San Juan de Cuyo, u kojem su, prema navodima katoličkih medija, oko 7.000 prosvjednika pokušali upasti u katedralu Svetog Ivana Krstitelja (San Juan Bautista)  uzvikujući parole ‘Spalimo crkve” i razne divlje psovke.

U tome ih je spriječio živi zid oko 1.500 mladih katolika koji su divljanju parirali ispreplitanjem ruku i kontinuiranim izgovaranjem molitvi, čemu svjedoče i snimke objavljene na Youtubeu.

Nakon što nisu uspjeli prodrijeti u katedralu, na jednom mjestu zapalili su veliku lutku pape Franje, svojeg sunarodnjaka.

Prema navodima katoličkih medija, radilo se o ‘satanističkom napadu” antikršćanske svjetske revolucije.

 

 

Ista katedrala i još neke druge spominjana je nekoliko dana ranije kad su ‘sinkretistički biskupi’, kako se navodi u medijima, izdali dozvolu da se o njoj održi misa za žrtve Kristalne noći, što je izazvalo nezadovoljstvo nekih katoličkih udruga zbog upotrebe crkava u ‘svjetovne svrhe’.

 

Hrvatsko nebo

3 thoughts on “Video: Napad 7.000 članova ljevičarskih i feminističkih organizacija na katedralu Svetog Ivana Krstitelja u Argentini (Katedralu pokušali spaliti, mediji iz EU prešutjeli ovaj događaj)

Odgovori