Glas Hrvatske razgovor sa Bernadette Luketić Sikaras i Vladimirom Jakopanec

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

 

Slikovni rezultat za Bernadette Luketich Sikaras

Bernadette Luketić Sikaras

Bernadette M. Luketich Sikaras, kći dugogodišnjeg predsjednika Hrvatske bratske zajednice Bernarda Luketicha.Njezin otac Bernard Luketich, koji je umro lani u prosincu, bio je predsjednik HBZ-a punih 36 godina i nacionalni dužnosnik organizacije više od pola stoljeća. U mirovinu je otišao prošle godine u 83. godini kao glavni predsjednik emeritus HBZ-a. Hrvatska bratska zajednica osnovana je 1894. godine. Ima oko 60 tisuća članova i raspolaže imovinom vrijednom 400 milijuna američkih dolara.HBZ je tijekom Domovinskog rata pružio milijune dolara vrijednu pomoć Republici Hrvatskoj, a u SAD-u pomaže članovima i promiče očuvanje hrvatskog kulturnog identiteta.

Slikovni rezultat za Vladimir Jakopanec

Vladimir Jakopanec

 

Vladimir Jakopanec, rođen je na Voći u srcu Hrvatskog Zagorja, a odrastao u Koprivnici usvojivši tako, po vlastitom kazivanju, ono najbolje od Zagorja i Podravine. Studirao je Engleski i Hrvatski na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te teologiju i filozofiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, također u Zagrebu. Radio je petnaest godina kao društveni radnik u Zagrebu da bi 1987. s obitelji emigrirao u Australiju, gdje i danas živi i radi. Povremeno piše za hrvatski tisak u Australiji i dugogodišnji je urednik i voditelj hrvatskog programa na 3MDR radiju u Melbourneu. Do sada su mu objavljene dvije zbirke pjesama i roman U zamci Nefretitis.

Vladimir Jakopanec  u Društvu hrvatskih književnika, Trg Bana Jelačića 7/1, Zagreb predstavlja svoj novi roman “Heretici ”  13. siječnja u 12:00 sati.

 

 

Razgovor sa Bernadette Luketić Sikaras i Vladimirom Jakopanec

 

 

Croatia Today – Magazine – MAGAZINE/http://radio.hrt.hr/ep/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)