Dosta terora sljednika ratnih zločinaca

Vrijeme:1 min, 14 sec

https://youtu.be/QdqcWPI7eV8o

Povijesni revizionizam u svom pozitivnom obliku ima zadaću ispraviti povijesne neistine. Prijatelj povijesnih revizionista su dokazi, povijesni izvori i svjedočanstva.

Tako je povijesna istina da je Samostalna srpska stranka nastala na okupiranom području Hrvatske, na prijedlog ratnog zločinca te se svojih korijena nije odrekla, kao ni povijesnog revizionizma koji za svoj cilj ima krivotvorenje povijesti. prijedlog ratnog zločinca Gorana Hadžića i Vojislava Stanimirovića, 5. ožujka 1997. u Borovu je osnovana nova srpska stranka pod nazivom Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS), sa sjedištem u Vukovaru.  /Revizionistički prijatelj je članak objavljen u Vukovarskim novinama broj 90 u tada još uvijek okupiranom Vukovaru./

Što ta povijesna istina govori o Pupovcu, čovjeku koji je sudjelovao u ubojstvu dr. Šretera, i što govori o nemoći moderne, demokratske Hrvatske da sankcionira naslijeđe ratnih zločinaca, ratne zločine i kriminal?

Pupovac je napravio karijeru na srpskim krvnim zrncima dosljednije od bilo kojeg naciste, jer njegova karijera je duža, a brojati je naučio od svojih prethodnika. Stoga ne čudi njegova mirna izjava kojom osporava tematiziranje kokardi i četničkih simbola u Hrvatskoj, jer njegov šovinizam je poznat.

Zašto je priznat i zašto ga se ne sudi zbog sudjelovanja u ubojstvu dr. Šretera,  daleko je veći problem. Kao što je problem da sljednici srpskih i jugoslavenskih zločinaca odlučuju koje će se knjige otkupljivati, koja će kulturna politika provoditi, što će djeca učiti u školama, koga će se financirati.

Dosta terora. U našem ratu vi ste bili i ostali nacisti.

 

Vedrana Spadoni/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)