Daran Bašić samozvanim “antifašistima ” …..

Vrijeme:2 min, 40 sec

OGLASILI SE SARAJEVSKI RADIKALI: Protive se provedbi odluke Ustavnog suda po zahtijevu Bože Ljubića

Odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, prema zahtjevu Bože Ljubića, posljedica je neusklađenosti Ustava BiH s presudama Suda za ljudska prava u Strazburu u predmetima Sejdić-Finci, Zornić i Pilav protiv BiH. Sada je, valjda, svima jasno zašto se već godinama odbija provođenje ovih presuda jer bi na taj način konačno bio ukinut princip isključivosti kolektivnih prava u korist civilizacijskog načela zaštite individualnih prava građana, koji u svemu i svugdje moraju biti jednaki, bez obzira na etničku i bilo kakvu drugu pripadnost, naveli su u zajedničkom propćenju za javnost SDp, DF i Građanski savez.

Ustavni sud BiH dužan je štititi postojeći Ustav BiH, koji u sebi sadrži ogroman broj diskriminaciski odredbi koje se trebaju poništiti provođenjem pomenutih presuda Suda u Strazburu.

spomenute tri stranke, praktično traže da se svi na izborima za članove Predsjedništva BiH mogu kandidirati, uključujući i predstavnike naconalnih manjina, a da pr tom federacija BiH ostane jedna izborna jednica, što u praksi znači mogućnost da Bošnjaci mogu izabrati oba člana Predsjedništva, a Hrvati ni jednog.

SDP, DF i GS dalje navode kako se odlukom Ustavnog suda BiH po zahtijevu Bože Ljubića umjesto otklanjanja postojećih diskriminacija, proizvode nove.

Iz tog razloga smatraju kako je jedini ispravan i za sve građane BiH prihvatljiv put usklađivanje Ustava BiH sa elementarnim pravnim standardima koji, kako tvrde, vrijede u svim europskim državama.

-Neprihvatljive su bilo kakve izmjene Izbornog zakona BiH, prije nego se Ustav BiH ne uskladi sa presudama Sejdić-Finci, Zornić i Pilav protiv BiH. To je princip od kojeg nećemo odustati. Tražimo od Bakira Izetbegovića i SDA da putem svojih dužnosnika, koji na to imaju pravo, pokrenu postupak revizije presude donesene prema zahtjevu Bože Ljubića, čim se za to stvore potrebni pravni uslovi.Ukoliko to Izetbegović ne uradi, svrstat će sebe i svoju SDA jasno i nedvosmisleno na stranu onih političkih snaga koje žele podijeliti BiH na tri etničke teritorije. Naše političke partije i stranke će istrajati u borbi za BiH utemeljenu na principima antifašizma i ZAVNOBiH-a, koji je još prije 75 godina utvrdio formulu prema kojoj je BIH država svih njenih naroda i građana, jednakih i slobodnih na svakom pedlju naše domovine, ističu SDP, DF i GS.

HMS/http://hms.ba

 

 “Poštovana”  gospodo   “samozvani  antifašisti ”  počevši od efendije Cerića , Bakira Izetbegovića  ,Senada Hadžifejzovića ,Emira Suljagića ,Tunje Filipovića do Komšića,Besime Borić  i sličnih  molim vas da  uređujete ovu nesretnu BiH na onoliko prostora koliko ste  vi svojom “antifašističkom ” borbom “srčano ”  i obranili tijekom rata devedesetih  . 

  I da ne zaboravite da su vam jedan poveliki dio tog prostora spasili Hrvati vojno redarstvenom operacijom HV-a i HVO-a  Južni potez  inače bi na prostoru Bihaća  imali još jednu Srebrenicu  .

 Ne smijete ni zaboraviti da su Hrvati u svrhu postizanja mira i vratili jedan dio teritorija  (Mrkonjić grad  i hidroelektranu Bočac )  u zamjenu za teritorij oko Sarajeva .Da to nisu učinili vi bi  “antifašisti ” sada RS na Grbavici,Otesu i Ilidži imali. 

    O zbrinjavanju vaših izbjeglica ali i liječenju vaših  “antifašističkih boraca ” nekom drugom prilikom više  

   “Poštovana ” gospodo  “samozvani antifašisti ”   imajte na umu  da baš vaša “antifašistička ” borba  vodi ovu zemlju u raspad . 

 

Daran Bašić /Hrvatsko nebo

One thought on “Daran Bašić samozvanim “antifašistima ” …..

  1. Ponovo se vrte u krugu “Dejtonskog mirovnog sporazuma”, To nije nikakav “Ustav”, to je bilo samo zaustavljanje ratnih djelovanjai zaustavljanje rata u tome trenutku …nikakve veze nema sa bilo kakim stavom, pa ni Ustavom RBiH. I kao takav, nikada se nije poštivao niti ispoštovao, nikada i neće biti dok se ne uvedu nova poštena pravila igre.ako misle imati državu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)