Bakir Izetbegović lažac kao i Cerić

Vrijeme:10 min, 20 sec

 

Bakir Izetbegović: U Hrvatskoj buja ustaški ekstremizam i Hrvati odlaze na strana ratišta poput ukrajinskog

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović pridružio se u srijedu kritikama na račun hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović zbog njenih izjava o prijetnji koju u BiH predstavlja radikalni islam i njegove pristalice, dodavši tome optužbe kako ona pokazuje nepoštovanje prema BiH i miješa se u unutarnje stvari, ali i srpsku tezu da “u Hrvatskoj buja ustaški ekstremizam”.

-Smatram da bi svi lideri u regiji trebali dva puta razmisliti prije nego se upuste u komentiranje situacije i problema u susjednim državama. Predsjednica Grabar-Kitarović očigledno nije postupila tako, čime je pokazala nepoštovanje prema Bosni i Hercegovini i njenom vodstvu – kazao je Izetbegović u intervjuu za tamošnju agenciju Fena.

>>Mijo Krešić: Izjava predsjednice Grabar-Kitarović o BiH jednaka stajalištima generala NATO-a

Hrvatskoj je predsjednici predbacio njenu konstataciju o BiH kao “neemancipiranoj zemlji”, kao i komentare o odijevanju Bošnjaka koje se, po njenim riječima, promijenilo pod utjecajem radikalnog islama.

U očitoj nakani da problem ekstremizma u BiH ostane ekskluzivitet bošnjačkog političkog vodstva a ne međunarodni, ustvrdio je kako je hrvatska predsjednica “preuveličala problem islamskog ekstremizma u BiH, uvećavajući višestruko brojke koje govore o povratnicima s iračko-sirijskih ratišta”.

-Sa sirijskog ratišta se  vratilo 46 osoba iz BiH dakle, par desetaka a ne par tisuća kako je to ustvrdila predsjednica Hrvatske. U prošloj godini nije zabilježen niti jedan odlazak na strano ratište iz BiH. Naše službe sigurnosti aktivno se i uspješno nose s ovim problemom, razmjenjuju podatke i iskustva s nadležnim službama, uključujući i one u Hrvatskoj – kazao je Izetbegović, čije je tvrdnje pobio pomoćnik američkog državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja Hoyt Brian Yee ustvrdivši da BiH ima najviše stranih boraca koji su se pridružili ekstremistima u Siriji i Iraku – po stanovniku.

>>Amerikanci upozoravaju: BiH ima najviše ekstremista po stanovniku

Po uzoru na Aleksandra Vulina, Izetbegović se uključio u širenje izvorno rusko-srpskih teza o navodnom “bujanju fašizma u Hrvatskoj”.

-I u Hrvatskoj buja ustaški ekstremizam i Hrvati odlaze na strana ratišta poput ukrajinskog, u Jasenovcu je otkrivena spomen ploča s nacističkim pozdravom, javnost se čudila nekim fotografijama s ekstremističkim barjacima, pa smo mi iz BiH izbjegavali takve pojave komentirati. Nadam se da će  predsjednica Grabar-Kitarović ubuduće postupiti tako, odnosno brinuti o vlastitom dvorištu, a nama prepustiti brigu za naše – istaknuo je Izetbegović.

 

M.J.

HRSvijet .net/http://www.hrsvijet.net/

 

 

Oglasio se Bakir Izetbegović  u istom stilu kao i vjerski vođa mu nekada reis Cerić a sada političar i lažac. Pa nam taj lažac isti kao i Cerić tumači da

 

–I u Hrvatskoj buja ustaški ekstremizam i Hrvati odlaze na strana ratišta poput ukrajinskog, u Jasenovcu je otkrivena spomen ploča s nacističkim pozdravom, javnost se čudila nekim fotografijama s ekstremističkim barjacima, pa smo mi iz BiH izbjegavali takve pojave komentirati. Nadam se da će  predsjednica Grabar-Kitarović ubuduće postupiti tako, odnosno brinuti o vlastitom dvorištu, a nama prepustiti brigu za naše – istaknuo je Izetbegović.

 

Nešto je Bakir zaboravio.Da je Armija BiH imala general bojnika Blaža Kraljevića a u svom sastavu i regularnu jedinicu HOS-a Sarajevo u sastavu Prvog korpusa Armije BiH  iz čijih redova je živote položilo 11 bojovnika od njih 254.  Tada to Bakiru nije bio nacistički pozdrav  Da pridodamo  da je primjerice  Viktor Nikolajev, predsjednik Udruge bojnika HOS-a Sarajevo  2015 odavao počast baš Blažu Kraljeviću .  Je li nam želi Bakir reći  da je njegov babo Alija držao “nacističku postrojbu”  u sastavu  Armije BiH

Portal Hrvatsko nebo prilaže i sliku  sa komemoracije iz 2015

viktor12

 

Slikovni rezultat za Spomenik Blažu Kraljeviću

 

No to nije sve . Uredništvo portala će priložiti i par slika iz Sarajeva

Zajedništvo ispred Husrev begove džamije u Sarajevu 2012. godine!Zajedništvo ispred sarajevske središnje crkveZajedništvo na baščaršiji

 

nadamo se da će Bakir prepoznati koji su ovo dijelovi njegovog “antifašističkog”  Sarajeva .

 

Od “hrvatskog bujanja fašizma ” nije u Bosni i Hercegovini stradao nitko,od islamskog ekstremizma su stradali mnogi i to još prije no što se zaratilo u Siriji . Iako je ovaj portal to pojasnio lašcu Ceriću ponovit ćemo isto i sa Izetbegovićem

 

 

Prvi teroristički napad u neovisnoj Bosni i Hercegovini dogodio se u Mostaru. Osim napada u Mostaru, gdje su počinitelji bili državljani Sudana i Bahreina, svi ostali napadači dolaze iz BiH ili iz neposrednog okruženja i bili su pod utjecajem radikalnih islamista, odnosno, ideološko-vjerskih pobuda.
1. Mostar, rujan 1997.

mostar_bomba3Teroristički napad u Mostaru izveden je 18. rujna 1997. U napadu je bilo teže i lakše ozlijeđeno 29 osoba, a uništeno je 120 stanova i 120 automobila. Napad su izveli islamski ekstremisti za osvetu Hrvatskom vijeću obrane. Teroristički napad u Mostaru bio je prvi islamistički napad u Bosni i Hercegovini.

Teroristički napad autobombom dogodio se u zapadnom dijelu Mostara, u Splitskoj ulici, ispred zgrade Policijske uprave Mostar i zgrade bivšeg MUP-a Herceg-Bosne, 18. rujna 1997. u 23:40 sati. U napadu je bilo teže i lakše ozlijeđeno 29 osoba, među kojima je bilo i troje policajaca. Na mjestu eksplozije nastao je krater širine 240 cm i dubine 85 cm. U eksploziji je bilo uništeno 120 stanova, od čega 56 potpuno, te 120 automobila, od čega 46 potpuno.

Krivac za teroristički napad bio je Ahmed Zuhaira Handal, inače iz Sudana. U javnosti je njegovo ime iznio glasnogovornik vehabijske zajednice u BiH Alu Husin Imad, pod nadimkom Abu Hamza, koji je rekao da vehabijska zajednica “ne opravdava, ali razumije zločin”. Handala je zajedno sa suradnicima teroristički napad izveo zbog osvete Hrvatskom vijeću obrane.
Sudski postupak protiv Ahmeda Zuhaire Handale i njegovih petorice pomagača započeo je u svibnju 1998. Handala je u odsutnosti (u bijegu) osuđen na kaznu zatvora od 10 godina. Sudionici terorističkog napada, Ali Ahmed Ali Hamad (iz Bahreina) i Nebil Ali Hil, zvani Abu Jemen, dobili su osam, odnosno pet godina zatvora.

 

 2. Travnik, lipanj, 1998.

ubojstvo policajca Perice Bilića

       ubojstvo policajca Perice Bilića

U Travniku je 12. lipnja 1998. ubijen policajac Perica Bilić, hrvatski povratnik. Ubijen je od podmetnute eksplozivne naprave pod osobni automobil u dvorištu obiteljske kuće u naselju Lovrići, nadomak Travnika. Eksplozivna naprava koja je usmrtila Bilića, ranila je njegovog kolegu Almira Melića.

 

3. Travnik, srpanj, 1998.

 Ubojstvo policajca Ante Valjana

    Ubojstvo policajca Ante Valjana

Policajac travničke Policijske uprave Ante Valjan poginuo je, a jedna je osoba lakše ozlijeđena od podmetnute eksplozivne naprave u 5.55 sati u Travniku. Eksplozivna naprava eksplodirala je na parkiralištu u neposrednoj blizini zgrade PU-a u Ulici Lukačka, pri povratku Valjana s posla kuci. Nedugo nakon eksplozije Valjan je preminuo u travničkoj bolnici.
Pri eksploziji je lakše ozlijeđen Muhamed Gajić, stanar obližnje zgrade.

 

 

4. Sarajevo, ožujak, 1999.

Atentat na Jozu Leutara

           Atentat na Jozu Leutara

Atentat na zamjenika ministra unutarnjih poslova Federacije BiH Jozu Leutara, dogodio 16. ožujka 1999. godine u saraevskom naselju Ciglane i do sada nije rasvijetljen. Leutar je čitavu karijeru proveo radeći u policiji, a nakon potpisivanja Washingtonskog sporazuma (1994.) i uspostavljanja Federacije BiH imenovan je za zamjenika ministra unutarnjih poslova u Vladi FBiH, gdje je radio do atentata u kojem je teško ranjen, nakon čega je je preminuo u sarajevskoj bolnici Koševo 28.03.1999. godine. Istraga u kojoj je sudjelovao i američki FBI, pokazala je da je u njegov automobil bio postavljen eksploziv. Još nisu pronađeni nalogodavci i izvršitelji ovog krivičnog djela.

 

5. Kostajnica, prosinac, 2002.

Islamski radikal Muamer Topalović

    Islamski radikal Muamer Topalović

U Kostajnici kod Konjica Muamer Topalović, tada 37-godišnjak, izvršio je svirepo, trostruko ubojstvo hrvatskih povratnika, Anđelka (68) i njegovih kćeri Mare i Zorke, a teško ranio sina Marinka. Ovaj teroristički napad iz isključivo ideološko-vjerskih pobuda, Topalović je izvršio na Badnju večer 2002. Topalović je osuđen na 35 godina zatvora.

 

 

6. lipanj, 2010.

Haris Čaušević -Bugojno

Haris Čaušević -Bugojno

Haris Čaušević 27. lipnja 2010. godine izvršio je bombaški teroristički napad na policijsku postaju u Bugojnu. Čaušević je postavio bombu koja je ubila policajca Tarika Ljubuškića i teško ranila policajku Edinu Hindić, a pet policajaca je zadobilo lakše ozljede. Pričinjena je ogromna materijalna šteta na zgradi policijske postaje, parkiranim vozilima u blizini, kao i obližnjim objektima. Čaušević je osuđen na 35 godina zatvora.

 

 

7. Sarajevo, listopad, 2012.

Mevlid Jašarević

           Mevlid Jašarević

Mevlid Jašarević iz Novog Pazara, krajem listopada 2012., izvršio je teroristički napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu, prilikom kojeg je ranjen policajac Mirad Velić. Zbog ovog sumanutog napada i Jašarevića koji se s kalašnjikovim šetao ispred zgrade američkog veleposlanstva pucajući, glavni grad BiH bio je blokiran nekoliko sati. Jašarević je zbog ovog napada osuđen na 15 godina zatvora.

 

 

 

8. Zvornik travanj, 2015.

Zvornik

                      Zvornik

Nerdin Ibrić, rođen 1991. godine, povratnik u mjesto Kučić Kula u općini Zvornik izvršio je napad na policijsku stanicu u Zvorniku, te je usmrtio policajca Dragana Đurića, a još dvojicu ranio. Nešto kasnije, u okršaju sa ostalim policajcima, ubijen je i sam napadač. Čin Nerdina Ibrića proglašen je terorističkim, a sam napadač povezan je s vehabijskim pokretom u Bosni i Hercegovini. Prema prvim informacijama koje su se pojavile u javnosti, Ibrić je za vrijeme svog napada na policijsku stanicu uzvikivao “Allahu ekber”, pa je i zbog toga povezan s terorizmom. U međuvremenu su se u javnosti pojavile i informacije kako su oca  Nerdina Ibrića početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu strijeljali upravo pripadnici zvorničke policije i drugih paravojnih jedinica iz Srbije, pa su se mnogi zapitali je li čin Nerdina Ibrića ipak lična osveta, a ne terorizam?

 

Sarajevo

Enes Omeragiću  pucao iz strojnice na vojnike u jednoj kladionici u naselju Rajlovac da bi potom izrešetao i gradski autobus .Tom prilikom Enes Omeragić je   ubio vojnike Armina Salkića i Nedeljka Radića.Enes  Omeragić je nakon toga pobjegao u obiteljsku kuću u obližnjem naselju Sokolje gdje ga je locirala i opkolila policija, a on je tamo počinio samoubojstvo.

https://www.youtube.com/watch?v=Og2DEeOOe6A

 

Trebao bi Bakir Izetbegović pet puta razmisliti prije svojih istupa  a ne učestalo  izricati laži .

O povratnicima sa sirijskog ratišta ostaje nam se nadati da je sve onako kako  se može čuti u istupima čelnika SIPE da budno prate povratnike  .Samo  pučanstvo sigurno čudi kako se mnogi , kako pišu neke tiskovine i portali. nekažnjeno kreću  po BiH ali i liječe u zdravstvenim ustanovama …

 

 

Povratnici sa sirijskog ratišta u Zenici?

“Durmo je blizak s mnogim bivšim pripadnicima odreda `El mudžahedin`, koji propagiraju radikalne ideje i bave se sumnjivim poslovima”, tvrdi sugovornik lista

Foto:

Tridesetogodišnji Alen Durmo, koji je 2013. godine otišao na ratište u Siriji, nalazi se u Zenici i često s radikalnim islamistima boravi na Vlašiću, ali nikada nije došao pod lupu sigurnosnih službi, piše Glas Srpske. Pozivajući se na svoje izvore iz sigurnosnih struktura, list navodi da se Durmo iz Sirije bez problema vratio u BiH, ali da domaće sigurnosne službe nisu ni provjerile što je radio na sirijskom ratištu.

Oni preciziraju da je Durmo u džihad u Siriju otišao 1. kolovoza 2013. godine sa suprugom Almom Nuhanović. Jedno vrijeme je živio u okolini Alepa, gdje je dobio kuću i okućnicu, a pretpostavlja se da se u BiH sa suprugom vratio prošle godine.

“Prebivalište su prijavili u Zenici, a Durmo često boravi na Vlašiću gdje se često okupljaju vehabije. Bez problema je pronašao zaposlenje u sigurnosno osjetljivom IT sektoru”, naveo je izvor Glasa Srpske. List piše da bi se Durmo trebao naći na udaru zakona jer je odlazak na strana ratišta krivično djelo koje propisuje dugogodišnju kaznu zatvora, kao i zbog propagandne aktivnosti promoviranja radikalnih stavova i internet stranica na društvenim mrežama poslije povratka u BiH.

“Durmo je blizak s mnogim bivšim pripadnicima odreda `El mudžahedin`, koji propagiraju radikalne ideje i bave se sumnjivim poslovima”, tvrdi sugovornik lista. Durmo je još prije sedam godina povezivan s međunarodnim terorizmom a o njemu nije bilo novih informacija sve do 2013. godine kada je otišao u Siriju s Mevludinom Ahmetspahićem, Sejdinom Omerdićem, Vernesom Vehabovićem, Amirom Kargićem, Adnanom Mujičićem i Edinom Mulalić.

Kargić i Vehabović su poginuli u Siriji. U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) nisu odgovorili na pitanje znaju li za povratak Durme sa sirijskog ratišta, ali su naveli da redovito prate sve što je u vezi s terorizmom, uključujući i odlazak državljana BiH na strana ratišta.

Osim Durme, posljedice zbog odlaska u Siriju nije snosio ni Sirijac Abdulah Nakami, državljanin BiH iz Travnika, koji se prije nekoliko mjeseci vratio sa sirijskog ratišta, gdje je ranjen i kasnije operiran u jednoj javnoj medicinskoj ustanovi u Sarajevu.

U KCUS-u je 2014. godine liječeno osam džihadista ranjenih u Siriji, dok je u bolnicama u Zenici i Travniku ležalo 11 ranjenih boraca povratnika s sirijskog ratišta, navodi list.

 

 

Daran Bašić/Hrvatsko nebo

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Bakir Izetbegović lažac kao i Cerić

Odgovori