HSKNJ produljen ugovor o sufinanciranju projekata od Saveznog ureda za migraciju i izbjeglice (BAMF)

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

 

Prvi projekt za poticaj strukture započeo je u studenome 2013. Sudjelovalo je deset migrantskih udruga koje su u projektu u trajanju od tri godine uspjele etablirati profesionalne strukture te su postale prvi kontakt u svezi upita glede integracijskog procesa različitih migrantskih skupina u Njemačkoj. Poticaj za etabliranje profesionalnih struktura omogućio je organizacijama stručno obavljanje društvenih zadataka.

Nakon uspješno odrađenog projekta i prijave na novi natječaj sa zahtjevom za produljenje istoimenog projekta, HSKNJ i šest drugih migrantskih udruga od sveukupno deset organizacija nastavljaju radom u okviru sufinanciranja sa strane BAMF-a.

 

Fungiranje kao spona između primajućeg društva i doseljenika, učvršćivanje dosadašnjeg uspjeha te nastavak profesionalizacije struktura unutar udruge glavni su ciljevi rada za sljedeće dvije godine.

Na sjednici predsjedništva HSKNJ-a, koja se održala 27.11.2016. u Neu-Isenburgu u prostorijama udruge članice Kroatische Gemeinschaft “Kroatien” e.V., uže predsjedništvo obavijestilo je ostale članove predsjedništva o nastavku projekta.

Tijekom sjednice predsjedništva HSKNJ-a, izabran je novi voditelj radnog odbora za gospodarstvo. Novi voditelj, koji smjenjuje Zarka Tomasica, je Diplom Vokswirt Michael König s Deutsche Börse. Michael König već dugi niz godina angažira se dobrotvornim radom za hrvatsku migrantsku skupinu te je član KEK-a (Kroatische Europäische Kulturgesellschaft e.V.).

 

Fenix-magazin/https://fenix-magazin.de/Hrvatsko nebo

Odgovori