Ilija Vincetić : Jesmo li mirno promatrali, pa čak i sami “bacili poneki kamen”?!

Vrijeme:2 min, 32 sec

 

 

U kontekstu ovoga što se događa danas, čak i da je postojala, a NIJE, možebitna krivnja dr. Franje Tuđmana, nije uzrokom ovoga što nas je snašlo. Kriviti dr. Franju Tuđmana za neprovođenje lustracije u periodu stvaranje i obrane Republike Hrvatske je zlonamjerno, bez obzira od koga dolazilo i čime bilo motivirano. DA, trebalo se obračunati s komunizmom i njegovim naslijeđem!

Imperativno!!

No, je li to objektivno bilo moguće? Je li dr. Franjo Tuđman doista kriv i za to što su Hrvati 2000.godine birali prvu protuhrvatsku koaliciju predvođenu nereformiranim boljševikom Ivicom Račanom?!!

Monstruozno, i kao hipoteza!! Ako ima ikakve primisli o krivnji, onda je kriv zbog toga što je umro!!

Možemo se sramiti zbog toga što uopće pristajemo razgovarati o tome!! Je li dr. Franjo Tuđman kriv i zbog toga što je HDZ birao Ivu Sanadera? Istina, Ivo Sanader je na čelo i HDZ-a i Vlade došao na valu (kasnije se pokazalo hinjenog) Domoljublja!!

Franjo Tuđman nam je ostavio međunarodno priznatu, obranjenu, slobodnu, samostalnu, demokratsku, Republiku Hrvatsku, a ovo što imamo danas smo napravili MI. Svojim konformizmom, nedostatkom hrabrosti, prioritetima, političkoj zrelosti, preferencijama, interesima.

Prije nego se vratimo u 1990.godinu, ili 1991., ’92. i dalje, vratimo se par mjeseci u natrag i pogledajmo istini u oči. Jesmo li srušili Tomislava Karamarka, perverzno se naslađujući “cipelarenju” koji je provodila “udba”, reformirani i nereformirani komunisti, neo i svi drugi “liberali”, kulturnjaci, ….?

Jesmo li mirno promatrali, pa čak i sami “bacili poneki kamen”?!

Jesmo li JEDNOGLASNO birali Andreja Plenkovića, (novog Ivu Sanadera, koji za razliku od “starog” nije isplivao na valu Domoljublja, nego upravo suprotno)??!

Zbog čega?!!

Zbog toga što je za pet godina, mukotrpnim radom pokušao i USPIO, izgraditi “Skadar na Bojani”!!

Podići HDZ iz pepela!! Najaviti i započeti lustraciju. Poduzeti konkretne korake za vraćanje obavještajno-sigurnosnog sustava u ruke institucija Hrvatske države!! Reformirati deformirani represivni aparat!!

Zbog toga što je najavio lustraciju u HDZ-u!!

Ni danas, kada je i slijepcu vidljivo što smo učinili, mi se nismo sposobni suočiti sami sa sobom, svojim izborom i razborom, nego bježimo u prošlost i pokušavamo “razapeti” mrtvog Franju Tuđmana!!

Velikana kojemu dugujemo vječnu hvalu i poštovanje!!

Englezi su to napravili puno poštenije. Ekshumirali su i objesili mrtvo tijelo Olivera Cromwelia. To je puno poštenije i ništa manje perverznije od ovoga što neki pokušavaju napraviti dr. Franji Tuđmanu. Hoće li to riješiti naše promašaje, nezrelost, licemjerje, indolenciju, ….?!!

No, vratimo se na početak. Ivan Pernar?!!

Ivan Pernar nas samo brutalno suočava s onim od čega smo okretali glavu zadnjih 15 godina. S onim što smo “gurali pod tepih”!! Pred čime smo zatvarali oči.

Ivan Pernar je nesretnik, nalik poludjelom snajperistu koji ubojito pogađa mete, ali ih ne bira. Cilja i pogađa sve što naiđe. No, čudimo li se mi iskreno, ili samo “reda radi”?

Pa birali smo neki dan!! Ivan Pernar je, ogoljen, do te mjere da je čak i nekim kontroverzama dao zajednički nazivnik. Dok se mi bavimo Pernarom, za interese hrvatskog naroda i države, puno opasniji likovi provode svoj pakleni plan!!………

 

 Ilija Vincetić/Hrvatsko nebo

4 thoughts on “Ilija Vincetić : Jesmo li mirno promatrali, pa čak i sami “bacili poneki kamen”?!

  1. Svaka čast, poštovani gospodine Vincetiću!
    Predsjednik nam je ostavio državu i to je nemjerljivo s bilo čim. Ono što smo sami s njom napravili (opetovano krivim glasovanjem) je nama i samo nama na sramotu.

  2. Kako izvršiti lustraciju a da se ne dotakne Mesića, posljednjeg predsjednika Jugoslavije? Isto tako Manolića, Franju Gregorića, Perkovića, Budimira Lončara, odnosno Mesičevea prijatelje i suradnike?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)