Međugorski dvojac donio novi bod za Hrvatsku

Vrijeme:2 min, 51 sec

 

Treći put zaredom Međugorci Marin Čilić i Ivan Dodig udružili su snage u Davis Cupu i treći put donijeli bod koji je Hrvatsku doveo na prag drugog trijumfa u ovom natjecanju, nakon što su pred rasprodanom Arenom svladali Juana Martina del Potra i Leonarda Mayera sa 7:6 (4), 7:6 (2), 6:3.

Do sredine prvog seta Argentinci su imali navijačku prevlast na tribinama, a ni na terenu im nije išlo loše. Leonardo Mayer i Juan Martin del Potro čvrsto su držali svoje servise, a u trećem gemu, kad je prvi put na početnom udarcu bio Ivan Dodig, argentinski je par stigao do prve, pokazalo se i jedine prilike za break u prvoj dionici. Uz Čilićevu pomoć Dodig je zadržao servis i sve do tie-breaka više nije bilo prijetnji s jedne ili druge strane.

Argentinci su držali prvi servis iznad 70 posto ubačaja, a hrvatski je par lošiju statistiku u toj kategoriji (52 %) nadoknadio odličnom realizacijom drugog servisa (75 %). Kad su igrani najvažniji poeni, Ivan Dodig je u tie-breaku konačno pogodio dva reterna, Leonardo Mayer je dvaput loše reagirao na mreži, što je bilo dovoljno našem paru da sa 7:2 uvjerljivo osvoji odlučujući gem i nakon 55 minuta dođe do važne prednosti.

Kad su Čilić i Dodig u trećem gemu drugog seta slomili servis Leonarda Mayera i došli do prvog breaka u meču, Hrvati su zagospodarili Arenom Zagreb. Do osmog gema i 40-30 na Čilićevom servisu, sve je išlo po planu za hrvatsku kombinaciju. No, onda je Ivan Dodig u najboljoj namjeri dvaput pogriješio na mreži, što su Argentinci iskoristili za povratak u set. Još jedan tie-break je odlučivao na čiju će stranu otići druga dionica meča.

Prvih pet poena osvojili su igrači na reternu. Prvi je tu seriju asom za 4:2 prekinuo Čilić. No, nakon promjene strana Argentinci su opet vratili izgubljeno i s dva poena u nizu izjednačili na 4:4. Naši su tenisači za 5:4 natjerali suparnike na pogrešku na mreži, a dva poena na Dodigov servis donijeli su hrvatskom paru dva seta prednosti nakon dva sata igre.

Ponovno je ključ bio u realizaciji drugog servisa, jer se Čilić i Dodig nisu pomaknuli od 50 % pogođenih prvih servisa ni u drugom setu, ali i u boljem reternu nego u prvoj dionici.

U trećem setu nije bilo promjene. Čilić i Dodig su nanjušili priliku za pobjedu u tri seta. Del Potro im je izmigiljio u četvrtom gemu, ali Leonardo Mayer nije dva gema poslije. Break za 4:2 bio je konačan udarac od kojeg se Argentinci nisu uspjeli oporaviti. Servirajući za pobjedu Čilić je pogodio četiri prva servisa koja Mayer i Del Potro nisu uspjeli vratiti. Nakon dva sata i 42 minute veliko slavlje u Areni moglo je početi.

-Danas je bilo nevjerojatno, ovo je pobjeda sve nas – rekao je Marin Čilić u prvoj izjavi na terenu nakon pobjede.

-Ovo se samo jednom u životu vidi. Hvala vam. Dođite i sutra, podržite Marina. Idemo do kraja, dodao je Ivan Dodig i pobrao ovacije hrvatskih navijača u do kraja ispunjenoj Areni, koju je u subotu pohodila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

U nedjelju Marin Čilić i Juan Martin del Potro od 14 sati igraju susret koji može odlučiti finalni meč.  Ne uspije li Marin, Ivo Karlović će čekati svoju priliku da u petom meču donese pobjedu Hrvatskoj.

 

M.B.(HrSvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori