Željko Maršić-Zenga : Totalitarni simboli – vrijeme za konačnu javnu raspravu i jasan zakon

Vrijeme:1 min, 13 sec

 

 

U znak potpore Damiru Markušu,svim prošlim i svim budućim optuženicima zbog isticanja ratne simbolike Domovinskog rata, mijenjam profilnu fb fotografiju u jednu od HOS-ovih udruga.

Javnim isticanjem iste simbolike koju je istaknuo i Damir Markuš pozivam nadležne institucije da procesuiraju sve koji tu simboliku ističu, ukoliko je ona protuzakonita.
U jedno sam siguran, ovo je trenutak kad će se neminovno morati otvoriti široka javna rasprava i kad će konačno morati biti pokrenut postupak donošenja konkretnog zakona kojim će se nedoumice razjasniti.


Javno, pod materijalnom i kaznenom odgovornošću izjavljujem da znam i svjedok sam postrojavnja postrojbi ZNG RH pod pokličem Za dom spremni.  Dakle uz HOS i postrojbe ZNG RH su koristile taj pozdrav tijekom DR, kao duboko povijesni i obrambeni pozdrav. 


Ističem i slijedeće činjenice:

1.Ratna simbolika HOS-a je uredno registrirana i ozakonjena statutima i propisima udruga koje su odavno prošle proces registracije pri uredima državne uprave.

2. Zbog nejasnog reguliranja ove problematike u Hrvatskoj nesmetano rabe simboliku komunističkog totalitarnog režima pod čijim je znakovljem izvršena fašistička velikosrpska agresija na Hrvatsku.

3. Svaka loša konotacija predmetnog pozdrava Za dom spremni amnestirana je njegovim korištenjem u obrambenom, antifašističkom i antitotalitarnom DR.

4. Brisanje identiteta DR započelo je ukidanjem imena ZNG RH i nepotrebnim preimenovanjem u HV a nastavlja se jurišanjem na ime HOS-a.

Stoga, ukoliko postoji dosljednost pravnih struktura, radujem se optužnom pozivu i početku konačne ozbiljne javne rasprave.
ZA DOM SPREMNI.

 

Željko Maršić-Zenga/Hrvatsko nebo

0 thoughts on “Željko Maršić-Zenga : Totalitarni simboli – vrijeme za konačnu javnu raspravu i jasan zakon

  1. Poštovani g. Leljak, zahvalan sam vam na velikom trudu i hrabrosti koje ste uložili za istraživanje masovnih stratišta. Danas sam gledao vaše gostovanje u TV emisiji “Bujica”. Spomenuli ste širinu i dubinu grotla u rudniku u koje su pobacali zarobljeniike. Širina grotla je bila, ako sam dobro čuo 3 – 4 metra, a za dubinu nisam zapamtio. Navdno su žtve bile pobacane do razine nekih 65 metara, a potom je na njih bacan kojekakvi materijal. Eto, zanima me koliko je bilo duboko ridničko grotlo. Ako biste to mogli ponoviti ovdje.

    Imam neke Vaše knjige (Hudu jamu i još neke). I nastojat ću nabaviti i najnovije.

    Lijepi pozdrav !

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)