FOJNICA : Okićeni zastavama Armije RBiH pokušali omesti misu za Hrvate

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

Dostojanstven skup sjećanja i odavanja počasti hrvatskim braniteljima koji su život položili na oltar domovine zamalo se pretvorio u sukob sa skupinama koje su, okićene ratnim zastavama Armije RBiH, na Bašino brdo došle s namjerom izazvati incident

 

I ove godine, u organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Fojnica, članovi udruga, zajedno s obiteljima poginulih branitelja stradalih na toj lokaciji prije 23 godine, te predstavnicima vjerskog i političkog života Hrvata Fojnice i središnje Bosne, na Bašinom su brdu odlučili prisjetiti se bitke za ovu u ratu jednu od strateških kota obrane središnje Bosne.

Vijenci, cvijeće i molitva u kapelici i ispred spomen-križa u znak sjećanja na 36 poginulih hrvatskih branitelja u bici za Bašino brdo – način je na koji se Hrvati Fojnice, ali i drugih općina središnje Bosne, prije svih, Kiseljaka i Kreševa, već 23 godine sjećaju bitke koja je u ovom kraju jedna od najvažnijih iz Domovinskog rata, piše Večernji list BiH.

Dostojanstven skup sjećanja i odavanja počasti hrvatskim braniteljima koji su život položili na oltar domovine zamalo se pretvorio u sukob sa skupinama koje su, okićene ratnim zastavama Armije RBiH, na Bašino brdo došle s namjerom izazvati incident. Skupina koju su činili vjerojatno bivši pripadnici Armije RBiH, a u njoj su Fojničani prepoznali i Saudina Fejzića, profesora povijesti, te druge istaknute bošnjačke dužnosnike iz Fojnice, stigla je baš u vrijeme obilježavanja 23. godišnjice na Bašinom brdu, na tu lokaciju.

 

 

Ana Drmać/Večernji list /http://www.vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)