Vrgorački gradonačelnik odbio dati dvoranu za prikazivanje filma “Huda jama – strogo čuvana tajna”

Vrijeme:1 min, 27 sec

 

Vrgorac ponovno potresa afera, nakon trojih lokalnih izbora u tri godine, ovaj, nekada mirni dalmatinski gradić, ponovno vrije. Naime, kako saznajemo, vrgorački gradonačelnik Ante Pranić (MOST) odbio je dati odobrenje slovenskom istraživaču i pisci Romanu Leljaku da u vrgoračkoj kino dvorani prikaže film „Huda jama – strogo čuvana tajna“.

Kako saznajemo, Leljakovi suradnici zatražili su od Grada Vrgorca odobrenje da u ovu subotu, 12. studenog, prikažu film vrgorskoj publici. Odbijeni su pod obrazloženjem kako se kino dvorana naplaćuje za takve svrhe. Uzmemo li u obzir kako film „Huda jama – strogo čuvana tajna“ nije komercijalne naravi, već strogo edukativne, namijenjen suočavanju Hrvata s prošlošću, obrazloženje odbijanja je i više nego indikativno.

Vrgoračka publika ipak će pogledati Leljakov film i to zahvaljujući župniku fra Ivici Omaziću koji je za potrebe filma ustupio vjeronaučnu dvoranu kod župne crkve NBDM u Vrgorcu pa će Vrgorčani film moći pogledati u subotu u 18.00 sati.

Budući su na području Vrgorca otkrivene brojne masovne grobnice iz vremena Drugog svjetskog rata, a neke još nisu niti istražene, ova tema je uzbudila duhove u malom biokovskom gradiću. Braniteljske udruge ponovno pozivaju na odgovornost gradonačelnika, a oporbene stranke, ovaj čin ocijenjuju sramoćenjem grada i građana. Razlog za odbijanje nalaze u koalicijskom partneru Mosta u Vrgorcu – SDP-u.

Također, sam gradonačelnik Pranić javno je, na svom profilu, objavljivao fotografije s beogradske Marakane, ali i ispod raznih drugih obilježja koja nose četničku simboliku u glavnom gradu Srbije. Pranić je, nakon što su u javnost izašle navedene fotografije, sve opravdao mladenačkom nepromišljenošću.

No, Vrgorčani se pitaju je li i opstruiranje prikazivanja filma Romana Leljaka mladenačka ludost ili možda ipak nešto puno gore.

Bilo bi vrlo zanimljivo čuti što o tome kaže njegov šef Božo Petrov!

 

M.J./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)